Powerwomangent

Heal∙thy∙body is een praktijk voor orthomoleculaire voedingseducatie en sport. Iedereen die actief bezig is met zijn gezondheid kan hier terecht.

Werkend zoals gewoonlijk

05/12/2023

Velen denken er aan te ontsnappen maar willens/nillens zitten er veel van ons in de ratrace. En daar is er zeker geen TIJD. Als je klachten hebt die opduiken in de perimenopauze, dan bestaat daar helaas geen quick fix voor.

Enkele van mijn vrouwen uit de powerwomanles doen hormoontherapie. Het is veelbelovend wat er hier allemaal mee kan bereikt worden qua verbeteringen inzake botdensiteit, hersengezondheid...
Maar ze stellen ook dat ze bovenop de hormoontherapie, meerdere dingen in hun leven hebben aangepakt: hun voedingspatroon, slaaproutine, sportgewoontes...

👉3 concrete tips hiervoor:

✅Eet zo weinig mogelijk bewerkt voedsel en vermijd bloedsuikerpieken.

Het is de bedoeling dat je met ingrediënten kookt die je nog herkent. Herken je nog een kip in een kippenworst🤓? Nee, dus te bewerkt. Bewerkt voedsel verstoort je hormonen en verzadiging en voedt je lichaam niet.
Oestrogeen reguleert mee je suikerstofwisseling dus als dit fluctueert, raakt je suikermetabolisme ook ontregeld. Ik ben niet voor het schrappen van koolhydraten (suikers dus in se). Kies voor complexe koolhydraten met een lage glycemische index. Denk aan peulvruchten (nee dit zijn geen groentes) en volkoren granen. Eet elke maaltijd ook magere eiwitten (spieren!) en gezonde vetten (zoals olijfolie bv)

✅Sport kort maar intens- ik ben fan van short intensity interval- een vorm van high intensity training waarbij je heel kort (bv 40 seconden) sprint of snel fietst... dan 20 seconden rust. Doe dit 4 keer en neem dan 2 minuten rust en herhaal alles nog eens 2 x
HIIT bevordert het vrijmaken van je groeihormoon. Dit hormoon ondersteunt vetverbranding en stimuleert spierherstel.🙌 Helaas maken we er minder van aan bij het verouderen omdat we minder diep slapen. Dus focus ook op je slaapgewoontes!

✅Slaap is een ding. Ook bij mannen, bij jonkies... ik hoor het voortdurend. Mensen zijn hun bioritme kwijt. Dus alvorens naar suppletie of medicatie te grijpen (soms zal dat nodig zijn)- wees eens heel consequent en zoek weer connectie met je bioritme.
Stel jezelf bloot aan daglicht☀️, ook in de winter. Doe een wandeling tijdens je lunchpauze en ditch de pc's en smartphones❌ na je avondeten.

13/09/2023

Yes! Op vraag van mijn powerwoman...en ik zelf wil ook de kwaliteit bewaken en de groepen klein genoeg houden 🙌

Er zijn dus nu 3 lesmomenten in de Crooks:

✅Maandagen om 20u

✅Donderdagen om 9.45

✅Donderdagen om 20u

Kom gratis uittesten via link in bio☝️

12/06/2023

Inspiration

Oefeningen voor een sterke p**p!

Ik hoor vaak vrouwen klagen over hun platte kont. Nu, voor mij maakt size en shape echt niet uit maar ik geloof wel in de noodzaak van sterke billen!

Een spier sterker maken... dat is spierversterkende oefeningen doen. Yes. Dus met de oefeningen in de video kan je alvast aan de slag.

Doe bv 3 @ 4 rondjes: 45 seconden on/15 seconden off

Maar het is ook ontzettend belang dat een spier zich over de volledige lengte kan ontspannen. Dus stay tuned voor meer tips over het 'loslaten' van je bilspieren.

11/06/2023

Laat je billen los!

Wanneer iemand de bilspieren de hele dag heeft aangespannen worden deze spieren juist minder sterk. Ze zijn de hele dag verkort en komen niet meer op lengte. Een gezonde spier functioneert in de gehele range of motion. Daarnaast moeten andere spieren de functie overnemen en hierdoor kunnen klachten ontstaan. Het is dus belangrijk om bewust te zijn van aan- en ontspanning en te zorgen dat je je billen voldoende loslaat (hierdoor zal de rug wat holler voelen en dat is even wennen), ze te stretchen en ze vervolgens sterker te maken.

Stay tuned voor tips om de billen te ontspannen.

Hier alvast wat inspiratie voor bilversterkers 😆

25/04/2023

Ik had een broertje dood aan 'deadliften' omdat

👉ik nu eenmaal iemand ben met weinig geduld en soms heb ik ook weinig zin in een leercurve 😜

Voor mij was sporten, trainen gewoon effe verstand op nul en hartslag in de lucht. En dat deed (doe ik nog) steevast met lopen. Soms vroeger 2 x per dag. 🙃Geen wedstrijdsnelheid he! Ik ben sowieso absoluut niet competitief ingesteld.

I am in it for the long run- ik heb geen grote ambities inzake prestaties. Mijn prioriteit is dat ik zo lang mogelijk in een lichaam wil zitten dat sterk is en waarmee ik alles kan doen wat ik wil. Ik heb dus bv ook nog nooit iets gebroken of een blessure gehad (oh my ben ik nu aan het jinxen😱) en ik denk dat ik het daar mentaal ONTZETTEND MAAR DAN OOK MEGA LASTIG mee zou hebben. Dat mijn lichaam me verhindert om dingen te doen die ik in mijn hoofd heb. Bon, mocht dat ooit voorvallen zal ik me er ook wel doorslaan zeker he.🤞 🤞 🤞

Maar dus sinds een dik jaar, totally hooked aan liften en deadlifts zijn momenteel mijn favoriet.
Backsquats, daarentegen, heb ik nu effe een liefde/haat verhouding mee. 🙃

En zeer blij en vereerd dat ik de kriebel van het weightliften mag doorgeven aan andere powerwomen.

Elke maandagavond om 20u en donderdagen om 9U45 in onze CrossFit box is er een powerwomanles:

Warm-up en mobility
Core
Strength
HIIT

Schrijf je in via link in bio!💪

20/04/2023

JUMP!!!!

Plyometrische oefeningen zoals box jumps, plate jumps, touwtjespringen, jump squats etc maken goede genen in je spiercellen wakker. Eens je oestradiol (oestrogeen dat vooral in de eierstokken wordt geproduceerd) kwijt raakt, verlies je een belangrijk anabool💪💪💪 (spieropbouwend) hormoon dus je wilt een krachtige stimulus ter vervanging.

Ik weet het! Help 😱denken sommigen onder jullie misschien.

"Dat trekt mijn bekkenbodem niet of mijn gewrichten kunnen die impact (nog)niet aan..."

Toch is het nuttig om ze te integreren in je sportsessies.

Maar we gaan in de lessen niet van 0 naar 100 he. En plyometrie is niet louter zotte jumps doen van hoge boxen.

👉Het gaat vooral om impact, groot of klein en de extra prikkel die je spieren en botten krijgen wanneer je kracht inzet aan het begin van de beweging en wanneer je kracht gebruikt bij het neerkomen (aan het einde van de beweging).

Ik leer jullie eerst graag kennen en dan vooral fysiek. Wat is je startpunt qua conditie en kracht? Hoe reageert je lichaam op de trainingen? En niet vergeten, er zijn tal van variaties om je sprongkracht te trainen die wel haalbaar kunnen zijn voor jou. Dat kan al redelijk snel of ietsjes later in je powerwomantraject.

Heb je reeds osteoporose, dan springen we niet om vallen te vermijden maar zetten we massaal in op zwaar liften en high intensity work-outs!👌

60 #9000

03/04/2023

🙋Ditch the cardio?

Lynn, je bent altijd zo bezig over krachttraining, gewichtheffen, sprongkracht etc

Maar ik loop al jaren 3 x per week minstens 10 km en ik voel me daar zo goed bij, ik moet daar toch niet mee stoppen?

➡️Cardiotraining zoals hardlopen, zwemmen, roeien...heeft zeker zijn plek in een gezonde leefstijl. Het verbetert de conditie van je hart- en bloedvaten, het verhoogt je insulinegevoeligheid. Het heeft een positief effect op je mentaal welzijn en verlaagt je bloeddruk, het optimaliseert je lipidenprofiel and so on.

Maar in de perimenopauze kunnen lange! uithoudingstrainingen je stresshormonen serieus doen pieken en die moeten dan gebufferd worden door oestrogeen.

Maar guess what, oestrogeen is net in die periode serieus aan het dalen. 😱

Bovendien kan je aan spierafbraak doen als je dus te lang! gaat lopen/fietsen... en zeker in combinatie met een te lage proteïne intake uit je voeding.

Maar guess what, in de perimenopauze versnelt je spierafbraak d'office door de hormonale shifts 😱

Ik ga cardiotraining nooit verguizen, het blijft trouwens ook mijn favoriete workout. Als ik moet kiezen tussen joggen en een krachtsessie, dan vind ik het lopen gewoon leuker. Gelukkig vind ik krachttraining ook leuk, minder dat wel, maar leuk genoeg. En wellicht omdat ik inzie wat het me brengt achteraf en omdat ik de kennis heb over de talrijke positieve gevolgen ervan.

💡Vergelijk het met een financiële investering: de krachttraining is een aandeel met laag risico* en superhoog rendement terwijl louter en lange cardio een spaarrekening symboliseert met een rente die quasi de inflatie niet kan neutraliseren. (Ik heb dus nog in een bank gewerkt 🙈)

*je kan het quasi risicoloos maken als je goede techniek prioritiseert en dan focust op progressief loaden met voldoende rust!

#9000

29/03/2023

Kan! Maar zo'n uitspraak wil ik wel even kaderen.

👉Veel vrouwen denken namelijk dat op een bepaald moment in hun leven hun maandstonden zullen uitblijven en dat dit pas in hun mid-50s zal gebeuren.

Kan! Maar de hele periode rond dit definitief uitblijven van je periode, verloopt niet altijd zonder slag of stoot. Je hormonen fluctueren, het is dus niet zo dat je hormonen in een rechte lijn droppen maar ze spelen echt met je voeten🙃. En hoe je lichaam daar mee omgaat, dat kan erg verschillen. En het kan dus ook dat je al relatief jong menopausale klachten ervaart.

ℹ️Wanneer je één jaar lang niet gemenstrueerd hebt, ben je in menopauze. De overgangsfase is de periode die daaraan vooraf gaat: de perimenopauze, die gemiddeld rond de leeftijd van 51 jaar begint, met een spreiding tussen 40 en 60 jaar. Tijdens die overgangsfase verminderen de eierstokken met de aanmaak van hormonen. Dit brengt dan de zogenaamde overgangsklachten met zich mee. Opvliegers, slaapstoornissen maar ook louter psychische klachten zoals depressie.

27/03/2023

🚨Quick fix alert!

Beware of zij die de magic solution beloven voor al je overgangsklachten😃. Het wordt sowieso trial en error, kijken wat bij jou werkt en experimenteren.

Menopauze is ook business he en als je dingen wilt vermarkten, dan gieten ze alles in een one size fits all model. Maar dat staat ver van de realiteit.

#9000

24/03/2023

Opvliegers, warmteopwellingen, hot flashes...

ℹ️Door een tekort aan oestrogenen is de werking van warmtegevoelige zenuwcellen in de hersenen verstoord. Normaal signaleren die cellen aan de huid dat het lichaam te warm of te koud heeft maar in de perimenopauze werken deze cellen niet optimaal. Vanuit de hersenen kan de huid opeens het signaal krijgen dat het lichaam absoluut en meteen moet afkoelen.

Er duiken studies op die aanvoeren dat krachttraining gunstig is bij vasomotorische klachten zoals dus opvliegers.

Zo ook bijvoorbeeld het onderzoek van de Linköping universiteit (Zweden)

👉58 vrouwen in postmenopauze met milde tot ernstige aanvallen van opvliegers en nachtelijk zweten.

👉Groep 1 kreeg weerstandstraining

3 x week een sessie van 45 min met gewichten of bodyweight oefeningen

Progressieve opbouw naar zwaardere gewichten

👉Controlegroep deed geen andere fysieke activiteiten.

Niemand van de vrouwen die aan de studie deelnamen, had vooraf hormonale substitutie therapie genomen. Ze waren ook niet gewend om aan krachttraining te doen.

Bij de start van de studie rapporteerden de vrouwen uit groep 1 dagelijks gemiddeld 7,5 opvliegers of nachtelijke zweetbuien. Na 15 weken van training was dit teruggevallen tot een niveau van 4,5 episodes per dag terwijl dat aantal bij de controlegroep quasi onveranderd was gebleven. De opvliegers bij de geoefende dames waren ook minder hevig van aard.

#9000

21/03/2023

Meet Powerwoman Marie!

"Ik train graag bij PowerWoman Gent want je lichaam sterker voelen worden, maakt je ook mentaal sterker en weerbaarder."

#9000

19/03/2023

En een heel belangrijke troef! Maar net zoals ik ook bij mijn zwangere mama's zie... Niemand kan voorspellen hoe je lichaam zal reageren op de hormonenshift die eraan komt. Het is voor iedereen anders. Jammergenoeg ben je niet automatisch gevrijwaard van klachten door gezond te eten en vaak te bewegen.

Uiteraard vind ik het een must om volop te investeren in voedzaam eten en voldoende krachttraining en beweging.🙏

De 2 grootste boosdoeners bij het merendeel van alle chronische gezondheidsklachten blijven volgens mij bewerkt voedsel🍔 en een sedentaire leefstijl🛋️.

Net omdat het dus niet in te schatten is hoe je lichaam zal reageren, vind ik het wel ontzettend belangrijk dat je veel kennis opdoet over alle veranderingen die plaats vinden in de perimenopauze. Kennis is macht. Zelfs al heb je dan de pech om werkelijk in een hormonenorkaan terecht te komen, je zult het sneller herkennen en op zoek kunnen gaan naar oplossingen.

#9000

12/03/2023

Dankbaar voor zo'n mooie feedback!

16/02/2023

Ik borduur de volgende weken verder op deze 2 must do's (hoe vaak en volgens welke principes en concrete oefeningen en tips)🙌

🔎Maar laten we eerst even inzoomen op het WAAROM van krachttraining!

Sarcopenia en osteopenia zijn 2 leeftijdsgerelateerde processen die vooral gedurende de overgang een versnelling kennen. Ze hebben een ontzettend negatieve impact op je gezondheid en vitaliteit.😐 Maar krachttraining🏋️‍♀️ kan deze 2 processen doen vertragen/stagneren.

ℹ️Sarcopenia:

leeftijdsgerelateerd spierverlies. Na ca ons 30ste, verliezen sedentaire vrouwen ongeveer 3 a 8 % van hun spiermassa elk jaar!😱 Het gaat om gemiddelden, hoe jonger hoe trager en lager dit percentage. En de ratio van spierverlies versnelt dus gedurende de overgang. Dit heeft te maken met de drop in oestrogeen. Het is uiteraard duidelijk dat spierverlies heleboel negatieve gevolgen heeft: boodschappen dragen, wandelen, opstaan na een val... dit kan allemaal moeilijker worden. Ook je metabolisme wordt hierdoor nadelig beïnvloed.

Met een progressief krachtprogramma kan je dit spierverlies tacklen, het is wel moeilijker dan voor de overgang maar het is mogelijk! Het wordt een en/en verhaal (bv voldoende eiwitintake die je liefst ook goed kan verteren, eventueel hormoonreplacement therapie...)

ℹ️Osteopenia:

leeftijdsgerelateerd verlies van botdensiteit

Dit proces kan uiteindelijk uitmonden in osteoporosis. Dan ben je uiterst gevoelig voor breuken. Let wel, bij osteoporosis blijft beweging en krachttraining ook hoogst noodzakelijk maar dan zijn er meer zaken die je in overweging moet nemen. Daar kom ik ook nog toe.🙏

Van onze geboorte tot ongeveer onze mid-20s stijgt onze minerale botdensiteit- dan vormt zich een plateau- en in je mid-40s begin je elk jaar zo'n 0,4% van je minerale botdensiteit kwijt te spelen. Deze daling is extra scherp voor vrouwen van 50 tot ca 54... Dan verlies je ongeveer 4,4% per jaar. 

Ook hier duiken valide studies op dat we dit proces kunnen vertragen/omkeren.💯💯💯 

26/01/2023

Thursday Morning Powerwoman Crew!!!!

Check de link in bio als je ook eens gratis wilt komen uittesten?

👉 Donderdag om 9.45u

👉 Maandag om 20u

#9000

23/01/2023

If it does not challenge you, it won’t change you!

Daag je zelf dus uit tijdens je work-outs! Je lichaam moet denken, hey, dit was pittig, ik moet sterker worden en meer spieren aanmaken zodat ik dit aankan!

Meer spieren betekent onder andere een efficiëntere verbranding en dat helpt natuurlijk tegen die typische overgangskilo'kes. 👍

Bovendien geeft krachttraining jou een mentale boost van jewelste! 🙌

👉Telkens als je wat meer gewicht kan liften🏋️‍♀️q, besef je dat je tot zoveel in staat bent! Een fantastisch tegengif voor negatieve en depressieve gedachten😑die jammergenoeg ook een typische overgangsklacht zijn. Oestrogeen is namelijk een belangrijke ‘helper’ bij de aanmaak van serotonine, je gelukshormoon. Dus je kunt je wel inbeelden wat de fluctuatie en uiteindelijk de drop van oestrogeen kan doen voor je mentaal welbevinden

Maar de overgang is echt niet een fenomeen dat je zomaar zijn gang moet laten gaan! Je kan aan het stuur staan van deze (voor sommigen) hormonenstorm. En onthou, er zijn geen snelle oplossingen en het is vaak EN EN en niet OF OF.👌👌👌

EN levensstijl, EN sporten EN voeding EN eventueel hormoontherapie EN eventueel suppletie…

🤷Laat je niet overweldigen door alle info die er is. Gebruik je gezond verstand🧠 en voer kleine veranderingen door die haalbaar zijn. Wees mild naar je lichaam en jezelf!

Vaak zet één leefstijlverandering een heleboel andere veranderingen in gang zonder dat je er moeite voor moet doen. Dus stap af van die ellenlange MOETEN lijst. Kies een focusgebied (bv gezonder eten) en na een tijd (niet na een maand dus😆) volgen misschien andere dingen veel makkelijker en heb je vanzelf zin om meer te gaan wandelen bv.🙏

#9000

30/12/2022

Laatste micro workout van 2022!!!

#9000

29/12/2022

Veel mensen weten niet dat een heleboel menopauze symptomen atypisch zijn. In de top van meest voorkomende symptomen staan angst, depressie en dus ook cognitieve dysfunctie.🤷

Denk bij deze laatste aan een slecht korte termijn geheugen🧠 niet meer uit je woorden raken of niet op een term kunnen komen, concentratiestoornissen....

Als je zwanger bent, spreken ze soms van 'mom brain' 😉maar er is dus ook het fenomeen van menopauze zombie brain.🧟‍♀️

Oestrogeen heeft een sterke neuroprotectieve werking! Je hersenen verouderen sneller als je oestrogeenlevels dalen.

Wat eraan te doen?

🍏🥬Gezond eten

🚶‍♀️🚵‍♀️Vaak bewegen

🧘‍♀️Stressbeheersing

💊Eventueel hormoontherapie 👉te bespreken met een arts die je respecteert en luistert en mee op pad wilt in jouw zoektocht🙏

Stay tuned. Begin 2023 plan ik een webinar over leefstijl interventies bij de perimenopauze 🙌🙌🙌


#9000

28/12/2022

Zie link via stories of highlights.

Focus op wat je wel kan doen!

Misschien is je fitheid niet denderend en moet je bv de zwanger/kalmer variant doen...so what.

Of misschien ben je een geroutineerde sporter en vind je 12 min bewegen voor wussies 😆en wil je liever wachten tot je tijd hebt voor een langere en intensere workout...um don't agree. Ook deze kleine beweegmomentjes zijn de sleutel tot balans, routine en consistentie 🙌🙌🙌

#9000

26/12/2022

Volledige workout via link in stories of highlights 🙌

#9000

16/12/2022

Show me your muscles!!!!😜

Ladies, we moeten er niet uitzien als Arnie (Schwarzenegger weet je nog) 💪 maar we hebben spieren nodig en jammergenoeg moeten we er meer moeite voor doen om ze te behouden/kweken en al zeker als we ouder worden!

Onder andere de daling van oestrogeen vermindert onze capaciteit om spieren te gaan aanmaken.😑

ℹ️Er werd een studie gepubliceerd in Nutrition Reviews vorig jaar waarin het volgende werd onderzocht:

👉scenario 1:  een groep die krachttraining deed

👉scenario 2: een groep die krachttraining deed en voldoende magere eiwitten in het dieet at

👉scenario 3: een groep die krachttraining deed, voldoende intake van magere eiwitten had en suppletie kreeg met essentiële aminozuren.

Het meest effectieve voor spiersynthesis bleek het laatste scenario🔥🔥🔥

Scenario 2 deed niets voor spieraanmaak😱 - in het beste geval zorgen voldoende lean protein in je dieet voor spierbehoud.🙏

‼️Let op! Je kunt een slecht dieet niet 'weg' supplementeren. 

💁‍♀️Algemeen zou je minstens 3 maaltijden met minstens 30 gram eiwitten per maaltijd🍲 moeten eten maar dat is vaak niet haalbaar in de praktijk.

Als we ouder worden is onze verteer- en opnamecapaciteit ook niet meer optimaal, zelfs als we dus de 'aanbevolen' hoeveelheden op ons bord scheppen en dan kan suppletie💊💊wel helpen.

And volgens dr Stuart Phillips , als je één iets zou moeten kiezen uit
▶️ krachttrainig ofwel
▶️eiwitrijk dieet ofwel ▶️suppletie,

dan zegt hij:

Resistance training is a girl's best friend!🙌🙌🙌

Dat is dus waarvoor je bij Powerwoman Gent terecht kan!

Je leert er veilig aan krachttraining te doen - maar nee - die 3 kg dumbells bij je home work-outs gaan het niet doen. 👉👉Liefst 2 x per week een serieuze prikkel 🏋️🏋️🏋️geven met voldoende rust ertussen.

De lessen zijn ontworpen om spieropbouw te triggeren, maar vermijden te hoge cortisollevels.

Kom eens gratis proberen via link in bio!☝️

📩Stuur me gerust een DM als je met een groepje vriendinnen- min 4p- een eigen uur wilt vastklikken#9000

08/12/2022

Powerwoman Anja in de spotlights 🥰

🏋️Hoe leerde je powerwoman kennen?

Vanaf mijn 8 jaar heb ik tafeltennis gespeeld op hoog niveau. Door een blessure aan mijn knieën en later ook aan mijn elleboog was ik er een beetje op uitgekeken. Het was echter moeilijker dan gedacht om een andere sport te vinden waar ik evenveel voldoening uit haalde.

Een collega van mij was vorig jaar gestart met crossfit. Ze was zodanig enthousiast dat ik ook info begon op te zoeken over crossfit. Maar door mijn geschiedenis van blessures wou ik toch een beetje voorzichtig zijn. En toen kreeg ik een Facebook reclame van Crooks, meer bepaald van Lynn en haar Powerwomen. Ik heb niet getwijfeld en direct een proefles geboekt. En vanaf de eerste les was ik verkocht.

🏋️Welke raad heb je voor startende powerwomen?

Heb geen schrik dat je iets niet zal kunnen door een blessure of zo want Lynn past de oefeningen altijd aan zodat iedereen altijd een variant kan doen.

Consistency is het keywoord. Als je regelmatig komt, voel je jezelf elke keer sterker en beter worden. Dat geeft een enorme boost. 

Je gaat elke keer met meer energie naar huis, dan dat je had vóór de les.

🏋️Waarom train je graag bij powerwomen? 

Eerst en vooral door het enthousiasme van Lynn. Ze weet ons elke keer te motiveren om, zonder ons te forceren toch onze grenzen te verleggen.

Ondertussen zijn we ook een vriendinnengroepje: Voor de les bijkletsen, tijdens de les samen afzien (ook regelmatig lachen) en na de les opnieuw bijkletsen, soms zelfs bij een theetje bij Bar Oswald

🏋️Pesoonlijke goals voor de komende maanden

Crossfit gerelateerd: mezelf elke keer weer uitdagen om mijn grenzen te verleggen, een paar PR's te breken :-) 

MIjn lichaam zo fit mogelijk houden. Ik kan in het dagelijks leven mentaal gewoon ook meer aan als ik voel dat mijn lichaam fit is. Dus sporten = een positieve, optimistische Anja :-)

🏋️Hobby's / weetjes

Tot vorig jaar was mijn grootste hobby tafeltennis. En elk jaar ben ik vrijwilliger bij Special Olympics Belgium voor mensen met een verstandelijke beperking! Verder mag je me altijd ook roepen voor een gezelschapsspel!

#9000

06/12/2022

Gewoon beginnen...niet te veel focussen op waar je heen wilt maar paadjes bewandelen waar je van geniet op weg ernaar toe🙏

#9000

29/11/2022

Veel mensen denken nog steeds dat krachttraining gevaarlijk is voor bv blessures...😑

❌FOUT! Het grootste gevaar schuilt in een gebrek aan kracht! 

The risk of not loading is far greater than the risk of loading!

En zeker als vrouw moeten we aan krachttraining doen en onze botten en spieren triggeren door met toenemende lading te trainen!🏋️

🙏Maar je moet dit natuurlijk verantwoord doen en met een juiste techniek!

👉👉👉In 2023 zal ik ook powerwomanreeksen aanbieden bovenop de losse sessies met extra tijd en aandacht voor het aanleren van:

✔️de deadlift-

vrijdag 14, 21, 28 januari en vrijdag 4 februari 2023

van 18u tot 19u

✔️de back squat-

vrijdag: 18 en 25 februari, 4 en 11 maart 2023

van 18u tot 19u

ℹ️Je schrijft in per reeks- als je bij ziekte of reis een les moet missen kan je een b***t inhalen in een losse training maar in principe engageer je je dus voor 4 lessen.🙌🙌🙌

ℹ️Max 6 deelnemers per reeks-

ℹ️Je mag als bestaand lid ook deelnemen en eventuele b***ten verrekenen met de reeksprijs- de techniek zit dan wellicht al snor😉 dus dan focussen we meer op progressie en maximale kracht💯

Check link in bio, kom al eens gratis proef draaien in een losse les👆#9000

28/11/2022

Alles start met de 'juiste' motivatie.

Het zal moeilijk zijn om consistent te blijven sporten als je het doet vanuit een negatieve houding naar jezelf, je zogeheten kilo's te veel, vanuit de wens om snel iets aan je lichaam te veranderen...

Logisch toch, als je vanuit die motivatie een gewoonte wilt creëren, is dat dus telkens vanuit een negatieve gedachte over jezelf. Op den duur protesteert je brein daar tegen zenne. Je hersenen zijn clever😆

Er is nog ontzettend veel werk aan de winkel. Dat zie ik natuurlijk vanop de eerste rij. Ik werk trouwens enkel met vrouwen en ja, onder andere de kilo's blijven baas over onze mindset.

Het is een super hardnekkig patroon om te doorbreken.

Zelf was ik als twintiger 'klant' bij UZ Gent K13 afdeling eetstoornissen en kon ik mezelf vroeger niet zien in de spiegel. Ik deed altijd het licht uit in de badkamer. Een verstoorde lichaamsbeleving op zijn best 😥en zo lopen er dus nog heel veel rond.

Wat kan je eraan doen? Ik weet het niet goed wat mij uiteindelijk 'gered' heeft🤔 en het is zeker niet iets dat plots geb***t van vandaag op morgen maar een proces dat soms zelfs niet kan versneld worden met therapie of medicatie. Ik zeg wel soms he! Bij mij was het echt een kwestie van 'tijd' en 'levenservaring'...

En ben ik vandaag altijd blij met wat ik zie. No way. Maar ik kan wel zeggen dat ik mezelf graag zie. Ik vind mezelf echt tof, lief, (moeilijk en labiel ook🤭), mooi (maar ik wil graag mijn wallen en love handles kwijt🤷 mijn rimpels mogen blijven)

But still,ik zie me graag. En dat wens ik iedereen toe! Dat gevoel is zoooo zaaaalig.

Maar het komt niet vanzelf dat gevoel, je kan niet op een knop🔘 duwen en zeggen: vanaf nu zie ik mezelf en mijn lijf graag. En dat is ook ok. Ik plant gewoon graag zaadjes in mijn powerwomen's hoofden en maybe some day 🙏

# bodydysmorphia #9000

24/11/2022

Huge fan van deadlifts. Wel effe een leercurve om de uitvoering onder de knie te krijgen maar zo de moeite waard💯

16/08/2022

Toegegeven, ik ben nog niet zo lang actief als coach bij vrouwen in de perimenopauze (itt tot mijn expertise die ik al heb in pregnancy coaching) Dus misschien trek ik te snel conclusies, maar wat me al erg opvalt is dat mijn powerwomen vaak 'klagen' over hun buikje als ze de eerste keer bij mij komen.

"Niets veranderd in het dieet maar toch blijf ik bijkomen en vooral op mijn buik."🤷🏼‍♀️

Nu, effe wake-up call 👀want ik ben nu ook zodanig ondergedompeld in de lectuur over perimenopauze dat we gewoonweg zouden vergeten dat dit de wet van het verouderen is. Dus los van de menopauze, zowel mannen als vrouwen zijn gevoeliger voor verdikken met ouder worden.

Bon, dat mannen makkelijker wegkomen met dit vetlaagje, dat stoort me niet. Ja, ik vind zeker dat er onrealistische eisen aan ons vrouwen worden gesteld maar het is ook aan ons om daar gewoonweg niet op in te gaan. Ik weet het, easier said than done!

Maar anyhow, we mogen dus niet alles op de menopauze steken. Met ouder worden hebben we de neiging om minder te bewegen en bovendien maken we d'office al minder spieren aan dus ja😑, dat is geen goed nieuws voor onze verbrandingmotor.

Wel is het zo dat de daling van📉 oestrogenen tijdens de perimenopauze voor een herverdeling van vet kan zorgen richting de buikzone en sommige vrouwen zullen ook meer last hebben van vochtretentie bv door de hormonenwissels.

Ik val in herhaling maar GA AUB NIET STRENG DIËTEN! Wel grappig want sommigen denken hier dan automatisch bij deze zin, ah van Lynn mag ik mijn melocakekjes blijven eten hihi. 😆Neenee. Niet dat dus!

👉🏾Als je echt verloren bent op vlak van voeding, dan raad ik je professionele begeleiding aan. Ook ik volg soms advies van een voedingscoach op om me bij de les te houden, voor rekenschap, motivatie...

Zoals iemand ooit tegen me zei: "Onder de kerktoren zie je niet hoe laat het is".

Dus je mag nog zoveel weten over gezonde voeding, soms heb je iemand nodig die met de nodige afstand en uiteraard expertise je op weg zet naar consistentie en balans die voor jou werkt!👊🏾👊🏾👊🏾

#9000

Wilt u dat uw bedrijf hét hoogst genoteerde Sportschool in Brakel wordt?

Klik hier om uitgelicht te worden.

Video's (alles zien)

🙌Powerwoman lessen 🙌👉Elke maandag- en donderdagavond om 20u 👉Donderdagvoormiddagen om 9U45👉Met beurtenkaart👉Gratis proef...
Voor alle vrouwen die krachtig willen blijven!Gemiddeld komt een vrouw in de menopauze op haar 52ste. Maar ook de jaren ...
InspirationOefeningen voor een sterke poep!Ik hoor vaak vrouwen klagen over hun platte kont. Nu, voor mij maakt size en ...
Laat je billen los!Wanneer iemand de bilspieren de hele dag heeft aangespannen worden deze spieren juist minder sterk. Z...
Vanavond gaan we weer swingen in de les van 20U😜Ook goesting om je leefstijl te verbeteren en goed voorbereid en vooral ...
Hip Hinge in de kijker!Dit is een bewuste heupbeweging. 👉Buigen (flexie) en Strekken (extensie) van de heup.Hingen is 's...
👉Prioritiseer krachttraining (cfr mijn vorige post)👉Verhoog je algemene dagelijkse beweging!!!!Oh my, dit is op zich zo ...
#goedevoornemens #everydamnday #bewegen #zitpauze #sittingbreaks #sedentarylifestyle #agewithstrength #sporteningent #le...
N.E.A.T is de afkorting voor non-exercise-activity- thermogenesis. Het omvat eigenlijk alle beweging en activiteit dat j...
Stay tuned voor korte keep-on-track home workouts op 👉 Maandag 26 december👉 Woensdag 28 december👉 Vrijdag 30 december VO...
Stressbeheersing wordt ontzettend belangrijk als we ouder worden. En het lichaam maakt geen onderscheid he tussen emotio...

Plaats

Telefoon

Adres


August Van Lokerenstraat
Brakel
9050

Andere Sportscholen in Brakel (alles zien)
5 weken onderzoek 5 weken onderzoek
Brusselsestraat 16
Brakel, 9660