Hondenschool Bassebeek

Hondenschool Bassebeek

Comments

Dag iedereen. We zoeken een nieuw baasje voor de Duitse Herder ( reutje) van mijn ouders, zijn naam is Spider Von Der Ghemazwinger en hij is 1 jaar oud. Mijn ouders hebben hem gekocht als hij 8 maanden oud was, deze zomer dus. Dit is zeker geen "Corona"-aankoop, mijn ouders hebben altijd al DH gehad en de laatste is eind maart dit jaar gestorven. Mijn ouders zijn 76 dus hadden ze besloten dat een nieuwe pup geen optie meer was ( te intensief) en wouden ze een volwassen hond. Nu is 9 maanden natuurlijk nog niet echt volwassen, en Spider had bovendien nog niet veel meegemaakt, hij zat buiten in de kennel bij de fokker en was niet gewoon om in huis te komen. Hij moest ( en nog steeds) nog heel wat zaken leren kennen dus. Dit alles maakt dat de opvoeding nog steeds intensief is en niet echt haalbaar voor hen...Graag pb voor meer info🙂
We zoeken een nieuw baasje voor een Duitse Herder van 10 maanden oud, zijn naam is Spider Von der Ghemazwinger. Mijn ouders hebben deze hond in juli gekocht ( toen was hij acht maanden oud) maar hebben het opvoeden van een puber zwaar onderschat. Het is een lief beestje en leert snel, maar hij heeft een kordate hand nodig, en die hebben mijn ouders niet meer ( beiden 76 jaar). Hij komt uit een erkende fokkerij https://www.facebook.com/.../Von-der-Ghemazwinger.../… Meer weergeven
Gaan de lessen door morgen, met deze extreme hitte-temperaturen?
Fijne feesten & een prettig eindejaar! 🎄☃️🎁
Groetjes, Lotte & Alidor
Lap, Watersportbaan alweer afgesloten dit weekend vanaf Drongensesteenweg :(
Het BK 2019 passeert 30 juni de "verkeerswisselaar" N466-Noorderlaan, wil dit zeggen dat we de bbq en de les moeten missen?
nu zondag roeireggatta, enkel doorgaand verkeer richting Drongen, en enkel parkeren op de Hockey-club, niet op straat...
Bedankt aan alle deelnemers van de lentewandeling, was een toffe namiddag! En dat ene buitje was te verwaarlozen, niet...;)
Volgens de buienradar blijft het droog deze namiddag, ideaal voor de lentewandeling dus☺️
https://secure.avaaz.org/nl/community_petitions/Stadsbestuur_Gent_PETITIE_TEGEN_HOOGBOUW_AAN_BOURGOYEN_DRIEPIKKELSTRAAT_MARIAKERKE/?pjzvoob&fbogname=Melissa+D.&utm_source=sharetools&utm_medium=facebook&utm_campaign=petition-722652-PETITIE_TEGEN_HOOGBOUW_AAN_BOURGOYEN_DRIEPIKKELSTRAAT_MARIAKERKE&utm_term=jzvoob%2Bnl&fbclid=IwAR0tUsoFb664Syc9BZMyrnEJELw8EjrHAFIrzM8YpwrEPEYhG3jdRVagQOk

Ons buurtcomité stelt zich grote vragen bij de bouw van 3 grote appartementsblokken (6 verdiepingen, een uitzondering in Mariakerke) aan de hoofdingang van het natuurreservaat de Bourgoyen.

Steun jij het comité om Stad Gent aan te sporen gehoor te geven aan hun vragen en opmerkingen? Teken alvast bijgevoegde petitie (ook deze avond bericht om18u in het AVS nieuws)

Wil je een handtekening plaatsen met meer impact dan deze digitale handtekening? Kom dan op vrijdag 3/05 tussen 18u-20u je handtekening plaatsen op papier in de cafetaria van de sporthal aan de Bourgoyen!

Meer info over het bouwproject: https://bit.ly/2vuDe9M
Max gaan wandelen inde sneeuw . Is ook geslaagd voor de overgangsproef heeft lang geduurd . Mag van A naar B.

Hondenschool Bassebeek wil hondenbezitters bijbrengen hoe ze het maximum uit hun relatie met hun vie

Werkend zoals gewoonlijk

29/10/2022
Photos from Hondenschool Bassebeek's post 25/10/2022

Dit was onze herfstwandeling, veel vrijheid en onverharde trage wegen voor de hondjes, en prachtig weer!
Foto's: Peter Van Lancker

23/10/2022

Impressie na de herfstwandeling Hondenschool Bassebeek , een wandeling waar de hondjes zich konden uitleven op trage wegen en velden 😀 bedankt Koen voor het uitstippelen van de mooie route en gezellige start- en eindplaats!

11/10/2022
04/10/2022

Een fijne dierendag voor alle hondjes van Hondenschool Bassebeek!

29/06/2022

Op zondag 21 augustus is er geen les. Reden is de Mr. T. Triathlon waardoor alle verkeer rond de Watersportbaan verboden is...

Brandweer reanimeert hond die zich had verstopt voor zware keukenbrand in appartement 10/06/2022

Brandweer reanimeert hond die zich had verstopt voor zware keukenbrand in appartement

https://www.hln.be/brugge/brandweer-reanimeert-hond-die-zich-had-verstopt-voor-zware-keukenbrand-in-appartement~acef041a/?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=socialsharing_web&fbclid=IwAR3IIEQGfkJpQxdrDwPlIrEafMqUi66hKyqxOwXNdUBXijaPYyUU3KirJ7I

Brandweer reanimeert hond die zich had verstopt voor zware keukenbrand in appartement De brandweer heeft woensdagochtend een hond gereanimeerd na een zware keukenbrand langs de Dudzeelse Steenweg in Brugge. Het dier had zich verstopt voor de rookontwikkeling, maar ontsnapte nipt aan het ergste.

Dierenartsen waarschuwen hondeneigenaren voor bloeiende grasaren 08/06/2022

Dierenartsen waarschuwen hondeneigenaren voor bloeiende grasaren

https://www.nu.nl/dieren/6204170/dierenartsen-waarschuwen-hondeneigenaren-voor-bloeiende-grasaren.html?fbclid=IwAR0oBqWQszUkHTL515jy6BIQ8Mdc2-85KTuvnCf_nmYZxNeySd7c2drw8vI#nujij

Dierenartsen waarschuwen hondeneigenaren voor bloeiende grasaren Hondeneigenaren moeten momenteel goed opletten voor zogeheten grasaren of kruipertjes als ze hun viervoeter uitlaten. De harde, stekelige aar van de plant kan diep in het oor, de neus of onder de huid van een hond kruipen. Dat kan vervelende gevolgen hebben voor het dier, waarschuwt dierenarts Bouvi...

10/05/2022

Een beetje lange tekst maar wel interessant:

Ik ben een hond uit de 21 ste eeuw.
- Ik ben een Poedel. Ik was een eendenjager. De jager schoot de eend af en ze viel in het water. Dan was het mijn job om ze te gaan halen. Daarom werd oorspronkelijk mijn leeuwentoilet ontworpen. Om mijn gewrichten te beschermen tegen reuma. Vandaag wil men van mij een salon en showhond maken die uren stil moet zitten en nooit meer mag rennen en spelen.
-Ik ben een Border Collie.
Ik ben gemaakt om te werken, en ik ben een onmiskenbare kunstenaar in het werken met de kudde. Ze zijn boos op me vandaag omdat ik, wegens gebrek aan schapen, fietsen, auto ' s, kinderen en alles wat onderweg is, probeer te controleren.
- Ik ben een zwitserse witte herder.
Ik straal in alle disciplines en ben altijd klaar om te werken. Vandaag vragen ze me om elke dag op de bank te relaxen.
-Ik ben een Akita Inu.
Mijn voorouders werden geselecteerd voor hondengevechten. Vandaag vragen ze me om tolerant te zijn voor mijn soortgenoten, en het verwijt men me voor reactiviteit wanneer een van hen me nadert.
-Ik ben een Beagle.
Toen ik mijn prooi achtervolgde, blafte ik, zodat de jagers me konden volgen. Vandaag draag ik een elektrische halsband om te zwijgen, en ze willen dat je terugkomt met een knip van je vingers.
-Ik ben een Yorkshire Terriër.
Ik was een angstaanjagende rattenjager in Engelse mijnen. Vandaag denken ze dat ik mijn pootjes niet kan gebruiken en ze sluiten me altijd in hun armen.
-Ik ben een Labrador Retriever.
Mijn visie op geluk is een vijverduik om de eend terug te brengen naar mijn baasje. Ze vergeten vandaag dat ik een bewegingshond ben en geweldig kan rennen. Ik ben dik en ik moet kinderoppas zijn.
-Ik ben een Jack Russel.
Ik kan een vos onder ogen zien, een grotere das en rat in zijn schuilplaats. Vandaag geven ze mij de schuld van mijn bloederige karakter en willen ze van mij een huiskamerhond maken.
-Ik ben een Siberische Husky.
Ik ken de geweldige ruimtes in het noorden van Rusland, waar ik sleeën met geweldige snelheid kon slepen. Vandaag heb ik als enige horizon alleen de muren van de tuin, en voor bezetting de gaten die ik in de grond graaf.
-Ik ben...
-Ik ben...
-Ik ben...
Hoeveel (veel) andere ′′ zijn..."
Ik ben een hond uit de 21 ste eeuw.
... maar ik ben ook een individu die zijn instinct moet uiten, en ik ben niet geschikt voor het sedentaire leven dat je wilt dat ik leid...
Acht uur per dag alleen doorbrengen in huis of in de tuin, tot als je in de avond thuiskomt een kleine wandeling met mij maakt. Dat maakt me diep ongelukkig.
Ik zal het uitdrukken door de hele dag te blaffen, van je huis een slagveld te maken en je tuin in een mijnenveld, of bijt in mijn benen of staart en ik zal heel onhandelbaar zijn de paar keer dat ik mezelf buiten bevind.
Je zult denken dat ik blij ben om te genieten van het comfort van een zacht hondenhok of je bank terwijl je naar het werk gaat, maar ik zal eigenlijk ontevreden en geladen zijn.
Als je me echt leuk vindt, als je altijd van me hebt gedroomd, maar je kunt me geen echt hondenleven geven, een leven dat het waard is om te leven, en zo niet kun je me de baan aanbieden waar mijn genen om vragen, geef me dan op.
Als je het leuk vindt hoe ik eruitzie maar je bent niet bereid om de eigenschappen van mijn karakter, afgeleid van een strenge genetische selectie te accepteren. En je denkt dat je ze kan veranderen zoals je wil. Geef me dan op.
Omdat ik een 21 e-eeuwse hond ben, ja, maar in mij, slaap ik nog steeds. Degene die vocht, degene die jaagde, degene die de slee trok, degene die een kudde leidde, degene die een eigendom verdedigde.
En vroeg of laat wordt hij wakker.
En vroeg of laat zal hij eruit willen komen.
In goede of slechte tijden.......

03/05/2022

Op zondag 15 mei trekken we samen met onze hond weer op wandelpad. Afstanden naar ieders wil 3, 6 of 9 km langs kalme wegen en paden. Meer info bij K3 (Koen Katty, Kevin) Wanneer: Wanneer: Zondag 15 mei - vertrek wandeling: om 14:30u
Waar: handboogmaatschappij “De Leie” Goubaulaan 10,(over brugje Leie linksaf, 100 m verder) 9031 Drongen Parkeren kan men daar ter plekke

24/04/2022

Op zaterdag 30 april gaan er vanaf 10u socialisatietesten door en om 15u gaat een deel van onze C-hondjes voor het brevet! Iedereen is welkom als toeschouwer, maar zonder hond(je) uiteraard 😉.
Vanaf 9.30 u is onze pop-up bar open en kan er iets gedronken worden.

15/04/2022

De paashaas komt langs in onze hondenschool op zondag 17 en woensdag 20 april, met lekkers voor hond en baasje

06/04/2022

Op zondag 10 april is er uitzonderlijk geen les.

09/01/2022

Op zondag 16 januari is er geen les, hond en baas kunnen dus uitslapen 😉

21/12/2021

We wensen iedereen fijne feestdagen en een gezond en succesvol 2022!
De trainingen op woe 22 en 29 december gaan gewoon door, op zondag 26 december en 2 januari is de club gesloten.

31/10/2021

Ondanks de natte namiddag toch een groot aantal deelnemers voor de herfstwandeling. Dank u wel Koen voor de organisatie

30/10/2021

Met de activiteiten in' t vooruitzicht morgen ( de lessen en de Herfstwandeling), even een kleine reminder 😉: vannacht verandert het uur, 3u wordt 2u...

27/10/2021
23/10/2021

Aan alle geslaagden voor de socialisatietest een dikke proficiat. 👍👍

19/10/2021

Zaterdag 23 oktober vanaf 10u Socialisatietesten en om 14.30u de proeven voor het brevet ( overgang naar de D-klas). Veel succes iedereen!🍀🍀🍀

18/10/2021

Nog een paar dagen tijd om je in te schrijven ( gratis) op onze wandeling, op zaterdag 23 oktober sluiten we de inschrijvingen af...

11/10/2021

Iedereen welkom op onze Herfstwandeling op 31 oktober door de prachtige landschappen van Drongen en omgeving! Inschrijven kan tot en met woensdag 20 oktober.

04/10/2021

Fijne dierendag aan alle hondjes van Bassebeek! En ook aan alle andere hondjes en beestjes natuurlijk....

03/10/2021

Nu het sociale leven weer goed op gang komt, gaat onze Herfstwandeling ook terug door! Maak kennis met de mooie omgeving in Drongen en geniet van het samen wandelen, bijpraten tijdens en na de wandeling bij een drankje en hapje🙂

30/09/2021

Soms moet een baasje geduld hebben 😉

12/09/2021

Naar aanleiding van de roeiregatta van Krcg dit weekend is de Noorderlaan (kant Jan Palfijn) afgesloten voor doorgaand verkeer en er mag niet geparkeerd worden... Enkel de jurywagens zijn toegelaten.

26/08/2021

26 augustus is Wereldhondendag, je viervoetig huisgenootje verdient een extra knuffel en iets lekkers 🙂🐶

06/08/2021

Naar jaarlijkse traditie zal op zondag 22 augustus de Mr T Triathlon Gent doorgaan aan de Blaarmeersen.
Het zwemmen gebeurt in de Blaarmeersen, het fietsen rond de watersportbaan en het lopen is alweer in de Blaarmeersen.

Deze wedstrijd zal verkeershinder meebrengen rond de Watersportbaan.

Vanaf 8u00 is er geen verkeer mogelijk op de Noorderlaan. auto's worden omgeleid via de Drongesesteenweg-Rooigemlaan-Overzet-Constant Dosscheweg. Parkeren is normaal mogelijk op de Constant Dosscheweg.
Op de Verenigde Natieslaan zal er geen verkeer mogelijk zijn tussen het rondpunt aan de Henri Dunantlaan en het rondpunt aan de Europabrug.
Het verkeer van aan de Europabrug richting de Dunantlaan blijft wel mogelijk.
Op de Zuiderlaan en de Europalaan zal enkel verkeer mogelijk zijn in de richting van de R4.
Aan de R4 zal geen verkeer op de Zuiderlaan mogelijk zijn.

Meer info over onze wedstrijd kan je vinden op www.triathlongent.be.

03/07/2021

How fast does a grass seed go in?

https://fb.watch/6wcYsrMPcg/

02/07/2021

't Is nu niet direct aan de orde maar toch even meegeven tegen dat het echt zomerse temperaturen worden.... :

Waarom de hond niet kort mag gezet worden!!OVERVERHITTING DOOR EEN DIKKE VACHT?
Er bestaat veel onwetendheid over hyperthermie, of oververhitting bij dieren. In veel gevallen worden vachten afgeschoren, uitgedund of van de onderwol ontdaan.Ik wil graag een lans breken voor het behoud van een intacte vacht...Ik hoop dat dit onderbouwende verhaal duidelijk is voor professionele vachtverzorgers èn voor eigenaren...
Het lichaam van de hond moet een constante temperatuur houden, 38 tot 39 graden, afhankelijk van de grootte van het dier. De dekharen, de onderwol, de huid en de onderhuid (met vetcellen) vormen samen de isolerende factor. In elk seizoen moet de lichaamstemperatuur constant blijven. Dat geldt dus zowel voor buiten wandelen bij --15 als voor de kachel met +25 graden Celsius.
En in de zomer; liggend in de zon of op een tochtend hoekje op het terras, binnenin het hondenlijf blijft het steeds 38 tot 39.
De vacht is 'slechts' een onderdeel van de isolatie, maar wel een heel belangrijk deel.
Denk eens aan je thermoskan, die bij het schaatsen de chocolademelk warm houdt en 's zomers de limonade koel. Zou je die dranken in een gewone, enkelwandige fles doen dan koelde je chocolademelk af en werd de limonade warm. De dikte van de wand, en dan vooral de isolerende luchtlaag ertussen, is dus duidelijk van belang. Die luchtlaag is in ruime mate aanwezig tussen de haren, en dan met name in de onderwol in de vacht.
Bovendien werkt de vacht als een parasol, zodat de zonnestraling niet direct de zongevoelige huid bereiken kan. Zonverbranding door UV-B straling, en DNA-schade door UV-B straling wordt door een intacte, gepigmenteerde vacht tegengegaan. (Zeer kortharige en wit/lichtgetinte dieren zijn dus extra gevoelig).
Vergelijk de werking van de thermoskan maar weer eens als deze in de badtas tussen de handdoeken zit of juist pal in de zon staat...
BONTJAS...?
Helaas wordt de vacht van huisdieren ten onrechte als een extra bontjas gezien, maar die vergelijking gaat niet op.
Natuurlijk, als wij in de zomer een bontjas (huid èn ondervacht èn bovenharen van een pelsdier !) dragen krijgen we het ongelooflijk heet. Maar wij hebben een ander regulatiesysteem.
Als mensen in een 'te warme' omgeving zijn ( +25 graden) of zelf warmte-overschot creëeren door inspanning wil ons lichaam die warmte kwijt. De bloedvaten verwijden zich (de huidhaarvaten kleuren je vel dan rood) zodat het bloed warmte kan afgeven aan de koelere omgeving. Bovendien voeren exocriene (op de huid uitmondende ) zweetklieren lichaamsvocht af. Daarbij verlaat niet alleen vocht maar ook warmte het lichaam. En nog mooier is dat dat vocht verdampt op de huid, wat ook weer verkoeling geeft.
Dit systeem werkt niet bij pelsdieren. Hun zweetkliertjes, uitmondend in de haarzakjes hebben een functie om huid en haar in conditie te houden (samen met talgkliertjes) maar met warmte-afvoer heeft dat niet van doen. De exocriene kliertjes in de voetzooltjes zijn vooral bedoeld om geursporen achter te laten, daarom vindt een opgejaagde, gevluchte hond jou en de auto terug in het bos. Zo'n klein oppervlak bergt te weinig zweetklieren om een heel hondenlijf af te koelen.
De voeten in een bak koud water zetten heeft weinig zin. De bloedvaten in de onderpoten zullen zich dan toeknijpen, zoals dat gebeurt in sneeuw...
GEEF DE HOND ZIJN ZIN...
Wat is dan wel de manier om met een volbehaard huisdier de zomer veilig door te komen?
Laten we eens kijken wat het beestje zelf doet...
Allereerst valt het op dat een hond al snel gaat hijgen, zowel bij inspanning als in een warmere omgeving. Het is een mechanisme waarbij de warmte via de ademhaling aan de omgeving wordt afgegeven. Tegelijkertijd haalt het dier daarmee koelere omgevingslucht binnen, een heel efficient systeem dus. Dat is niet zielig, maar wij raken geattendeerd, bezorgd of misschien zelfs geïrriteerd door dit gehijg. Maar laat hem gewoon hijgen, en beklaag hem niet. De extra aandacht die hij ermee krijgt maakt dat hij graag in jouw buurt komt hijgen. Je beloont hem er immers voor met een vriendelijk woord of gebaar.
Een extra manier om warmte af te voeren is plat op de buik op een koele ondergrond te gaan liggen. De bloedvaten in de schaarsbehaarde oksels en liezen zijn verwijd zodat de verhoogde bloedtoevoer langs die weg veel warmte aan de koude ondergrond kan afgeven. Na een tijdje staat de hond dan op, neemt misschien een slok water (met hijgen verliest hij vocht) en ploft iets verderop neer op een nieuwe koele ligplaats, de vorige is immers verwarmd geraakt. 'Hij weet niet waar hij het zoeken moet'? Hij weet het juist dónders goed!
Het bioritme van de huishond heeft zich behoorlijk aangepast aan ons leefschema. Tijdens warmere perioden moeten we dit toch liever laten varen. Plan wandelingen in de randen van de dag, blijf tussen 12 en 3 uur 's middags uit de (dan sterke) zon en àls er al gespeeld of getraind moet worden (?) doe het dan als 's avonds de koelte invalt. Heel veel honden zijn zonaanbidders en je snapt soms niet hoe ze het in de blakerende zon uithouden. Zolang het een gezond dier betreft hoeft dit geen bezwaar te zijn. De koudere ondergrond vormt meestal net de tegenhanger van de hete zon, zodat de lichaamstemperatuur in balans blijft. Voor honden met artrose kan lang op een te koude ondergrond stijfheid opleveren. Overleg dan met de dierenarts of medicatie mogelijk is.
Wees je er wel van bewust dat een dunne of getrimde vacht, zeker met weinig tot geen pigment, zonnestraling doorlaten. Het dier zelf heeft daar geen weet van en kan verbrandingen en erger oplopen. Ook (niet tot) matig gepigmenteerde, kortbehaarde oren en snuiten van 'normale vachten' zijn gevoelig voor zonnebrand en uiteindelijk voor huidtumoren. Laat de zonliefhebbers gewoon niet buiten tussen 12 en 3 uur 's middags.
Samengevat...laat een hond lekker hijgen, sta hem toe de koelste plek op te zoeken en neem hem niet mee op wandelingen. Laat hem niet werken of in een kleinere ruimte achter. Kortom, laat hem lekker lui zomervakantie houden. Is hij van een erg actief type, dwing hem dan tot rust en laat de bal thuis.
Maar laat zijn onmisbare, huidbeschermende vacht zoveel mogelijk met rust. Voor honden met vachten die getrimd moeten worden is het belangrijk een vachtlengte van zeker anderhalve, bij lichte dieren zelfs meer centimeter, te sparen. Een verstandige trimmer weet ervan.
Verspreid dit bericht gerust....Een fijne zomer gewenst.

Jet en Wim Bijen
Praktijk voor Huid en Vacht - Verstand van Vacht en Vel- Vacht en Vel Leshotel
Wandeldreef 4 Aardenburg

27/04/2021

Gedaan met luieren!!!
Met veel enthousiasme mogen we aankondigen dat Hondenschool Bassebeek volledig heropent en dat alle leden opnieuw welkom zijn.
Vanaf zondag 2 mei 2021 starten we met volgend uurrooster:

Zondag
9:45 - 10: 30 - Pups tot 24 weken
10:45 - 11:30 - A klas honden vanaf 11 maanden
11:45 - 12:30 - D klas

Woensdag
19:00 - 19:45 - Juniors honden van 6 tot 10 maanden
20:00 - 20:45 - B en C klas
21:00 - 21:45 - D-klas (instructeurs)

Reserveren voor deze reguliere lessen is niet meer nodig!
Alles kan je nalezen op onze website: https://www.hsbassebeek.be/

Ter info.
Niet-leden met een pup tussen 12 en 24 weken kunnen nog steeds bij ons terecht mits het volgen van een kennismakingsles.
Niet-leden met een hond ouder dan 24 weken kunnen dus voorlopig nog niet opnieuw bij ons terecht.

03/04/2021

Op deze stille zaterdag hebben we slecht nieuws voor alle aanhangers van de paashaas. Het beestje is niet meer, dus helaas geen paaseitjes dit jaar...
Niettemin een fijn Paasweekend gewenst aan alle leden en hondjes van Bassebeek!🐣🐰

27/03/2021

Niet vergeten, vannacht verandert het uur, zie dat je morgen je les niet mist 🙂

11/03/2021

Interessant onderwerp vanavond op Eén in "weetikveel":

Aflevering 6: Hond (donderdag 11 maart)
Kobe verstopt zich op een uitgestrekt en verlaten industrieterrein in de hoop uit de klauwen te blijven van enkele speurhonden. Welk zintuig gebruiken die honden tijdens hun speurtocht het meest: het oog of de neus? Of wat moet je doen als een hond recht op je afstormt? Wat je zeker niet moet doen is een pintje voor honden proeven, blijkt uit een smaaktest van de cameraman. Kobe wordt aangevallen door negen chihuahua’s en ziet bij een bezoek aan een crematorium dat het verlies van een hond heel veel verdriet meebrengt.

Lessen tijdens Covid-19 — vzw Hondenschool Bassebeek 16/02/2021

Lessen tijdens Covid-19 — vzw Hondenschool Bassebeek

CORONA UPDATE Gedeeltelijke heropening Hondenschool Bassebeek vanaf 21 februari 2021.

Omdat het aantal leden zo groot is en onze terreinen niet groot genoeg, kunnen we de hondenschool jammer genoeg niet volledig heropenen. Op vraag van de Sectie 4B zullen we prioriteit gegeven aan de jonge honden, daar zij het meeste lijden onder de sluiting.

Vanaf zondag 21/02 starten de kennismakingslessen opnieuw voor pups tot 24 weken, zij stromen daarna door naar de puppyles.
De C-klas kan dan ook opnieuw trainen naar het brevet van 17 april toe.

Vanaf woensdag 24/02 komen de honden van 25 weken tot 12 maanden aan bod. Opgelet we aanvaarden voorlopig geen nieuwe leden in deze leeftijdscategorie, enkel wie al lid is kan voorlopig trainen.

Trainen kan enkel na reservatie van een ticket. Tickets worden wekelijks vrijgegeven op woensdag en op zondag, registratie sluit de dag voor de training om 12:00

Alle info voor registratie kan je vinden via deze link: https://www.hsbassebeek.be/lessen-tijdens-covid19

We hopen dat de versoepelingen niet te lang op zich laten wachten en we ook onze oudere honden opnieuw kunnen verwelkomen. Nog eventjes geduld dus….

Lessen tijdens Covid-19 — vzw Hondenschool Bassebeek Onze heropstart vertrekt vanuit een aantal algemene richtlijnen verstrekt door de Koninklijke Kynologische Unie St-Hubertus (KKUSH) waarbij Hondenschool Bassebeek is aangesloten. De prioriteiten wat betreft de inhoud van de lessen zijn

14/02/2021

Webinar Sterilisatie/Castratie Hond op 23/03 om 12u
Alle voor- en nadelen van deze operatie op een rij. Gaande van oude alom gekende tot nieuwe recente inzichten over de lange termijn effecten van deze operatie.

Beste hondenliefhebber,
Misschien kocht u recent een pup aan? Misschien twijfelt u al even of u uw trouwe viervoeter zal laten steriliseren of castreren? Sterilisatie en castratie zijn routine ingrepen met heel wat voor- en nadelen. Het is belangrijk dat je op voorhand hierover goed geïnformeerd bent.
Aan de faculteit diergeneeskunde werd op de dienst voortplanting van de kleine huisdieren een studie uitgevoerd over mogelijke lange termijn gevolgen van castratie en sterilisatie op de gezondheid van de hond. Dit onderzoek werd gefinancierd door de Vlaamse dienst Dierenwelzijn. De resultaten van deze studie willen we aan jullie voorstellen tijdens een lunch webinar.

Inschrijven kan via deze link:
https://webappsx.ugent.be/eventManager/events/WebinarSterilisatieHond

Delen is lief! 🙂

07/02/2021

De meeste honden zijn dol op ravotten in de sneeuw, maar toch best even volgende tips in gedachten houden:

1. Laat je hond geen sneeuw eten

Leuk om een hond sneeuwballen te laten vangen, maar let wel op: hij bijt ze door en krijgt zo de sneeuw binnen. En daar kunnen honden niet goed tegen. Vooral als ze teveel sneeuw gegeten hebben, kan dat voor problemen zorgen. Door de kou kunnen de dieren last krijgen van hun maag, overgeven of diarree krijgen.
Bovendien kan sneeuw veel pekel bevatten, vooral de sneeuw die langs de kant van de gestrooide weg ligt. Ook dat kan voor problemen zorgen. Dat kan nog meer maagdarmproblemen geven.

2. Rilt hij, ga dan naar huis

De normale vacht van een hond kan de kou goed trotseren. ,,Maar dieren met een korte vacht of nauwelijks haar kunnen er meer moeite mee hebben. Houd je hond daarom in de gaten. Heel simpel: rilt hij, dan heeft hij het koud en moet je naar huis”, zegt de dierenarts. Ook als je hond nat is, of als je te lang met hem buiten staat, kan hij het erg koud krijgen. Laat het dier, ondanks de kou, niet in de auto achter, want de temperatuur is daar vaak even laag als buiten. Hij heeft daar onvoldoende bewegingsruimte om warm te blijven.

3. Bescherm de poten van je hond

Bij extreme kou moet je de poten van je hond beschermen, vertelt Van Willert. De kou kan namelijk voor irritatie zorgen. Bovendien is het handig om de voetzooltjes te beschermen tegen pekel, want ook dat kan pijnlijk zijn voor honden. ,,De zooltjes kunnen beschermd worden door ze voor het uitlaten met vaseline in te smeren.” Bij thuiskomst moet je de voetjes even schoonspoelen.

Geniet van het winterse landschap vandaag samen met je viervoeter!🙂🐶

Dierenvoeding uit rekken gehaald door te hoog gehalte vitamine D: “Stop onmiddellijk met je huisdier dit product te geven” 29/12/2020

Dierenvoeding uit rekken gehaald door te hoog gehalte vitamine D: “Stop onmiddellijk met je huisdier dit product te geven”

Dierenvoeding uit rekken gehaald door te hoog gehalte vitamine D: “Stop onmiddellijk met je huisdier dit product te geven” Het Federaal Voedselagentschap roept hondeneigenaars op om voorlopig geen Pedigree Vital Mini Adult rund en groenten, verkocht in een zak van 1,4 kg, meer ...

24/12/2020

Een ideetje voor in de eindejaarsbubbel? ;)

Laat de koude winteravonden maar komen! Haast je wel, slechts één beschikbaar!
Donderdag 31/12 open van 12u tot 17u!

21/12/2020

Het bestuur en de instructeurs van Hondenschool Bassebeek wenst iedereen fijne eindejaarsfeesten en gelukkig en gezond 2021.
We hopen zo vlug mogelijk te mogen heropenen en iedereen terug op onze terreinen te zien!🙂

Plaats

Type

Telefoon

Adres


Noorderlaan 8
Ghent
9000

Openingstijden

Woensdag 19:00 - 21:45
Zondag 10:00 - 11:45

Andere Sportclub in Ghent (alles zien)
KAA Gent Ladies Jeugd KAA Gent Ladies Jeugd
Botestraat 98c
Ghent, 9032

Jeugdwerking KAA Gent Ladies | NAT1 - U15 - U13 - U12 | | Jeugdcomplex Neptunus Wondelgem | #COBW #k

Synchro GSK Synchro GSK
Warmoezeniersweg 20
Ghent, 9000

Synchronized Skating Club part of Ghent Skating club Kristallijn lead by coaches Mireille Mostaert and Maxime Hanssens. Synchroon schaatsclub van Gent, deel van de Gentse Schaatclub Kristallijn onder leiding van Mireille Mostaert en Maxime Hanssens.

Hors Catégorie cc Hors Catégorie cc
Ghent

Hors Catégorie Cycling Club is een vlaamse wielerclub door en voor gepassioneerde fietsers die hun

Smashing Plumkes Smashing Plumkes
Zuiderlaan 14
Ghent, 9000

Badmintonclub gesteund door De Walrus

Forza Deaf - Padelclub Forza Deaf - Padelclub
Ghent, 9000

We zijn een padelclub voor doven & slechthorenden in regio Vlaanderen. Opgericht op 19 juni 2020.

KFC Sint-Kruis-Winkel KFC Sint-Kruis-Winkel
Barkstraat 13
Ghent, 9042

KFC Sint Kruis Winkel VZW Stamnummer 07210 Ondernemingsnummer 0477433109 Voetbalclub van Sint-Kruis-Winkel Deelnemer "Elk Talent Telt" van de KAA Gent Foundation #elktalenttelt

Ancienne Gantoise Ancienne Gantoise
Tennisstraat 13-17
Ghent, 9050

Ancienne Gantoise is een project gerealiseerd door de samenwerking van Cirq, Sportaround en Refu Interim. Binnen dit project zullen de tofste activiteiten en events voor jong en oud georganiseerd worden voor en door buurtbewoners.

Koraalduivels vzw Koraalduivels vzw
Ghent, 9000

Duikschool Koraalduivels Gent & Merelbeke Openbare pagina

FTA Brugse Poort FTA Brugse Poort
Meibloemstraat 18
Ghent, 9000

FTA Brugse Poort is een zaalvoetbalclub gevestigd in Gent en is een deelwerking van Sportschool 9Duu

Langebaan Schaatsclub Gent LBSG Langebaan Schaatsclub Gent LBSG
Warmoezeniersweg 20
Ghent, 9000

http://lbsg.be

De Scheneschoppers - HTZwijnaarde De Scheneschoppers - HTZwijnaarde
Muilaardstraat 85
Ghent, 9000

Buffalo AA Gent Buffalo AA Gent
Ghent

Steeds kort op de bal en altijd up to date! Op deze pagina blijft u steeds op de hoogte over al het