Wandellust voor hond en kat

Wandellust voor hond en kat

Comments

Sinds mijn val op de lijnbus heeft Coppens Jessica voor mijn chanel gezorgd. De laatste week gaat nu in . Dus dit verdient foto's. 😍🤩🥰
Graag stellen we onze negenenveertigste deelnemer voor de Gentsekoop Awards voor: Wandellust voor hond en kat
Wandellust Gent is een uitlaat-en oppasdienst voor honden en katten aan huis. Daarnaast kan je ook beroep doen op hen voor een Puppy-en wandelcoach.

Met de Gentsekoop Awards willen we graag lokale Gentse winkels en diensten de aandacht geven die ze verdienen, want geen bruisende wijze stad zonder een bloeiende middenstand.
We laten mensen vanaf midden november stemmen op hun favoriete zaken.
De winnaars zullen naast de nodige aandacht ook prijzen ontvangen die hen helpen hun zaak verder uit te bouwen.

Help ons met je bijdrage om die kleine Gentse winkels en hun uitbaters de aandacht en ondersteuning te geven die ze verdienen via: https://gentsekoop.be/fund/ of link in bio.
Lieve, toffe en behulpzame mensen! Onze hond Pickles is altijd super-super enthousiast als hij hen ziet. En dat zegt voor ons alles. 😊
Heeft iemand Toulouse gezien (regio UZ Gent)?
Mijn lieve schat !!!
Misschien iets vóór ons kan niet buiten gaan met mijn poedel wegens problemen om te stappen!!
Doggy Sitting gezocht voor maandag 12 November

Naam: Buddy
Ras: Labrador Mix
Leeftijd: 4 maanden oud
Karakter: Speels lieverdje

Normaal gezien blijft ze max 3u lang in de bench. Wij zijn weg van huis vanaf 11u tot 18u.

Als er iemand met haar kan gaan wandelen overheen de dag zou dat fijn zijn.

Neem gerust contact op

Groetjes
Jessica en Karolien, véél succes met jullie nieuwe zaak!!! Jullie website is héél mooi gedaan. Proficiat! Jammer dat jullie enkel in het Gentse werken :-(
Onze Tommy zou jullie knuffels en kusjes ook zéér waarderen als wij op reis zouden zijn. Groetjes
Veel succes met jullie nieuwe uitdaging! 🐶🐺🦁🐯🐮🐷🐑🐼

- Puppycoaching
- Uitlaat- en oppasdienst aan huis voor honden en/of katten in Gent. Bovendien hebben we ook een webshop voor hals- en leibanden.

Wij staan paraat voor het uitlaten van uw hond, het coachen van pups en jonge honden en het oppassen op katten tijdens uw afwezigheid.

Werkend zoals gewoonlijk

Photos from Hugs with Tails's post 21/10/2022

Photos from Hugs with Tails's post

Hugs with Tails vzw - Medewerker bedeling Dierenvoedselbank Gent 06/09/2022

Hugs with Tails vzw - Medewerker bedeling Dierenvoedselbank Gent

Hugs with Tails vzw - Medewerker bedeling Dierenvoedselbank Gent je ontvangt de cliënten en slaat een praatje naargelang de behoefte je neemt de lege potten in ontvangst en checkt of deze schoon en compleet zijn indien de lege potten niet schoon en compleet zijn, meld je dit aan de verantwoordelijke je gaat bij de verantwoordelijke na welke voeding mee gegeven m...

Photos from Wandellust voor hond en kat's post 02/09/2022

Het verhaal van Pixel.

Pixel heeft schrik van mensen.
Kinderen.
Auto's.
Brommers.
Moto's.
Fietsen.
Steps.
Skateboards.
Rolstoelen.
Een voorbijganger met een rolkoffer.
Een vuilzak die te hard ritselt in de wind.
Het onverwachts dichtklappen van een raam.
Kortom.
Pixel heeft schrik van de wereld.

Er was de hoop dat hij zou wennen, dat hij zou leren dat die grote lawaaierige wereld best wel ok is en hij niet steeds hoefde te schrikken en blokkeren bij elk onverwacht geluid, beweging,... Er was de hoop dat hij zou leren dat mensen best wel ok zijn.

Voor dit deel kwam Wandellust in beeld. We zouden hem - samen met Puzzle, zijn "Emotional Support Dog" zoals in haar wel eens noemde - op sleeptouw nemen. En dat deden we.
Met kleine stapjes. Iedere wandeling probeerde ik hem te tonen dat hij me kon vertrouwen, dat als het even moeilijk was hij letterlijk tegen mij aan mocht komen leunen, dat ik ok was, dat ik naar hem luisterde en dat ik rekening hield met hem.
Het was prachtig om te mogen meemaken hoe hij van een bange, van mij weglopende en argwanende hond langzaamaan - heeeeel langzaamaan - veranderde naar een hond die toch wat nieuwsgierig werd naar mij en uiteindelijk een hond werd die me kwispelend tegemoet kwam, tegen me aan leunde, aandacht kwam vragen en me vrolijk aankeek.

Helaas was de transformatie die ik mocht zien bij hem een unicum. Hij laat slechts een mini handvol mensen toe. Bovendien blijft de rest van de wereld gewoonweg té beangstigd. Om hem elke keer weer in die drukte van de stad te duwen zou nefast en nutteloos zijn. Er werd uitgekeken naar een plekje waar hij in alle rust en veiligheid zou kunnen leven. Dat plekje heeft hij gevonden.

Daarom nemen we vandaag afscheid van onze dansende prins en wensen we hem alle liefde toe in zijn nieuwe leventje. Hij heeft met zijn prachtige ogen een immense plek in mijn hart ingenomen. Want eenmaal dat je in het zijne zat, zag je de échte speelse en lieve Pixel. Ik ben dankbaar dat ik ook die kant van hem heb mogen zien en meemaken.

Helaas nemen we ook afscheid van Puzzle. Zij kan nu zonder Pixel opnieuw ten volle deel uitmaken van het drukke leven van haar baasje en overal mee op zwier!

Een superdikke merci voor het vertrouwen in ons❤️

De avonturen van P4 en de vriendjes
Hugs with Tails

Hond in snikhete wagen: mag je het raam stukslaan? - WOEF 17/06/2022

Hond in snikhete wagen: mag je het raam stukslaan? - WOEF

Hond in snikhete wagen: mag je het raam stukslaan? - WOEF Stel, je bent aan het wandelen en je merkt een hond op in een geparkeerde wagen. Buiten is het snikheet. Mag je dan het autoraam stukslaan om de hond te bevrijden? Of wacht je en bel je de politie? Het kan immers een tijdje duren vooraleer de politie ter plekke is en elke minuut telt! We … Hond in...

17/06/2022

De zomer is in het land! De temperaturen lopen op de komende dagen. Laat nooit kinderen of huisdieren achter in je auto. In zo een hitte warmt deze sneller op dan je denkt.

14/05/2022

En vandaag staan we op de in Gent (UFO) met onze oranje vrijwilligersvacatures en roedeltje 😊

09/05/2022
Pixel (Dumbo) ter adoptie in België (gehandicapt) 07/05/2022

Pixel (Dumbo) ter adoptie in België (gehandicapt)

Pixel (Dumbo) ter adoptie handicapt) verblijft in België
Kruising, reu, geboren op 01/03/2020 middelmaat.

Pixel is een hele lieve, jonge hond van 2 jaar oud. Hij werd geboren met een handicap. Zijn achterpoten staan namelijk beiden stijf. Deze aandoening is gekomen door Neospora. De besmetting heeft hij naar alle waarschijnlijkheid via zijn mama gekregen, aangezien Pixel hiermee geboren werd. Hydrotherapie kan helpen om de spierspanning te verlichten en ook frequente, korte wandelingen, maar de stijfheid in de achterpoten zal nooit weg gaan.
Gezien Pixel zijn beperking is het beter om 3 keer per dag 30 minuten te wandelen (ipv 1 keer langer van een uur). Liefst zoveel mogelijk verharde wegen vermijden en zoveel mogelijk op een zachtere ondergrond wandelen. Hij is perfect zindelijk, maar een tuin is wel een must, omdat hij buiten op straat niet altijd de rust vind om zijn behoeften te doen. Daarom is een rustige, nieuwe omgeving ook aan te raden.
Hij rijdt heel graag mee met de auto en is ook braaf in de auto. Hij kan er uiteraard niet zelf inspringen. Pixel moet dus opgetild worden of er moet met een loopplank gewerkt worden. Tijdens de wandeling zal hij vreemden uit de weg gaan en negeert hij andere honden. Hij kan aan de lijn lopen, maar trekt nog wel.
Hij luistert als je hem roept en is gewoon een blij ei.
Meer dan 4 treden kan hij ook niet traplopen. Dat is gewoon onmogelijk met zijn handicap.
Hij kan in de zetel kruipen, hij kan over een boomstam “stappen", hij kan rennen en spelen en gaat heel graag achter een balletje aan. Gezien Pixel nog een jonge hond is, dient hij voldoende beweging en afleiding te krijgen en als dit het geval is, is hij in huis een rustige, vrolijke hond.
Met honden is hij heel sociaal: groot, klein, maakt hem niet uit, als ze maar niet op hem springen.
Mensen daarentegen zijn nog eng voor hem en vormen nog een werkpunt.
Met vrouwen die hij al een paar keer gezien heeft gaat het vlotter, maar van de meeste mannen is hij bang. Naar vreemden zal Pixel blaffen, maar je kan er gewoon naartoe gaan en hem een aai geven, want er zit geen greintje agressie in. Al kan dat niet zo lijken als hij zo naar vreemden staat te blaffen.
Ook kinderen maken Pixel angstig met hun onvoorspelbaarheid en vaak luidruchtiger gedrag. We plaatsen hem dus niet in een gezin met kinderen.
We zoeken dus een gezin die bereid is om geduld te hebben en met Pixel aan de slag wil gaan rond zijn angsten.
Hij heeft geen baknijd, er moet zelfs op gelet worden dat indien er andere honden aanwezig zijn in het gezin deze zijn eten niet afpakken, want dat laat hij gewoon gebeuren. Pixel heeft nood aan kwalitatieve voeding en voedingssupplementen, om hem op gewicht te kunnen houden.
's Nachts slaapt hij in de bench, intussen zonder problemen en als hij eens alleen moet thuis blijven gaat hij ook in de bench. Voor Pixel zoeken we een gezin waar hij niet te vaak alleen hoeft te zijn.
Katten kan getest worden op aanvraag. Hij verblijft in België dus een kennismaking is mogelijk.

Alle info omtrent adoptie: http://www.sanantonbelgium.com/ of mail naar [email protected]

Photos from Hugs with Tails's post 15/04/2022

Photos from Hugs with Tails's post

25/03/2022

Terecht! Vermist in Deurle. Deze senior chihuahua Milord is tijdens werken weg geglipt. Graag delen en mocht je hem zien, dan mogen jullie met ons contact opnemen!

18/02/2022

Mieke Van Camp uit Gent zoekt nog een Radio 2-Weldoener die vrijwillig wil meehelpen tijdens de Week van de Vrijwilliger! Zij werkt voor Hugs with Tails: een vzw die zich inzet voor de belangen van honden en andere huisdieren. En binnenkort opent de vzw ook een kringloopwinkeltje voor dierenbenodigheden. Help jij hen? Zoek meer informatie via https://www.weldoeners.be 🐕

13/01/2022

TER ADOPTIE: ILUNA

We gaan op bezoek. Bij het binnenkomen worden we vrolijk begroet door een kwispelende, trappelende, dansende (!) Iluna. Oké, het ziet er dus naar uit dat ze mensen alleszins heel leuk vindt. Na het invullen van alle informatie en gegevens op onze infofiches, vragen we of het goed is als wij de dames mee nemen met de auto om te gaan wandelen buiten hun eigen bekende buurt. Dat is goed dus we lijnen ze aan en gaan naar de auto. Ze zijn niet gewend om met de auto te reizen maar omdat Iluna zo nieuwsgierig is, springt ze er na een kleine aanmoediging vanzelf in. Het is een korte rit naar het park en die verloopt goed: zonder ongelukjes of geblaf. Eenmaal aangekomen op bestemming, moeten we Iluna een beetje tegenhouden zodat ze niet ineens de auto uit en de parking op springt want mevrouwtje heeft haast! Ze trekt keihard aan de leiband en kan maar niet snel genoeg alle geuren en indrukken opnemen. We laten haar even haar ding doen voordat we de leiband wat hoger omdoen en korter nemen om een stukje door te lopen. Nu reageert Iluna heel snel op iedere impuls op de leiband maar na een paar honderd meter is haar concentratie alweer op. Als wij stoppen, stopt zij ook dus even wachten kan ze wel, maar zodra we verder stappen, trekt ze weer. Maakt niet uit! Wij weten nu dat Iluna met een klein beetje sturing prima kan leren om netjes aan de lijn te lopen. Het gaat alleen veel geduld kosten omdat ze ongeveer het concentratievermogen van een pup heeft. Nog meer goed nieuws? Ze reageert niet op andere wandelaars, kinderen of skaters! Ook op andere honden in de verte reageert ze niet. Wanneer die dichterbij komen, wil ze er naar toe maar ze blaft niet en valt niet uit.

Over de komende dagen verschijnen meer info en foto's van Iluna.
Kan je niet wachten om haar beter te leren kennen? Je kan Iluna's volledige profiel in één keer bekijken op https://www.adopteer.be/hond/labrador-retriever/iluna

Interesse om Iluna haar gouden mandje aan te bieden?
Vul online de vragenlijst in: forms.gle/1Jc5RfLohhtAswtZA (op het einde van de vragenlijst hebt u de mogelijkheid om zelf vragen aan ons te stellen).

Photos from Dogs & Drinks's post 23/12/2021

Photos from Dogs & Drinks's post

22/12/2021

Twee van de redenen die deze job zo fantastisch maken: getuige mogen zijn van de prachtige natuur en ... puppy's 😁 .s.tale

21/12/2021

De avondzon tegemoet.

17/12/2021

Huisdierinfo.be

13/12/2021

Iemand die deze schat even in huis kan nemen?!

[GEVONDEN] OPROEP: NOODOPVANG

We hebben een opvang gevonden! Super hard bedankt voor het delen, allemaal 🙌🙏

Voor Marie, een 6 jaar oude Golden Retriever zijn wij dringend op zoek naar opvang voor 6 à 7 dagen, vanaf morgen.
Morgen moet het baasje opgenomen worden in het ziekenhuis voor een operatie. Baasje is dakloos en wil absoluut dat er iemand voor Marie zorgt in zijn afwezigheid.
Marie is een lieve en sociale hond.

Ken jij of ben jij iemand die Marie vanaf morgen een week lang kan opvangen? Neem snel contact op met ons. Bedankt!

De foto is een stockfoto (Julissa Helmuth via Pexels) omdat een afbeelding vereist is voor insta

10/12/2021

06/12/2021

05/12/2021

01/12/2021

30/11/2021

29/11/2021

29/10/2021

Wandellust X AAGent

21/10/2021

In stijl bebladerde stadspaden afwandelen en gevallen kastanjebolsters ontwijken doe je met deze luxueus ogende herfstlijn die onweerlegbaar schittert in de lage septemberzon.

www.wandellustwebshop.com

20/10/2021

!! NIEUW !!

www.wandellustwebshop.com

Unieke
op maat gemaakte
hals- en leibanden voor honden
ontworpen & vervaardigd in Gent.

Photos from Hugs with Tails's post 28/05/2021

Photos from Hugs with Tails's post

29/03/2021

Deze lieve Shi-Tzu zoekt een plekje voor een twee tot drie weekjes. Ze is 8 maanden, kan met katten en kinderen!

24/03/2021

Voor eenieder met een jonge of reeds volwassen buitenlandse adoptiehond. Een aanrader dat jou meer inzicht kan bieden in de leefwereld van jouw hond.

Omgaan met emoties en temperament van buitenlandse adoptiehonden i.s.m. Future4dogs.

FACEBOOK LIVE op DINSDAG 30 maart 2021 van 18:30 tot 20:00 op deze pagina. Adoptanten delen hun bevindingen en stellen vragen via Zoom over het omgaan met hun geadopteerde hond.
Tot dan!

05/03/2021

Wij houden toch ook van gezond en lekker eten? Mijn Arthur ook. Mooie start van een mooie dag ❤️

03/03/2021

Verfrissende en verhelderende veiligheidsmaatregelen. 🤣

Popular flea collar linked to almost 1,700 pet deaths. The EPA has issued no warning. 02/03/2021

Popular flea collar linked to almost 1,700 pet deaths. The EPA has issued no warning.

Wees altijd kritisch en informeer je correct wat je aan je hond geeft en wat je in hem stopt. Dit product is ook heel gemakkelijk bij ons te verkrijgen.

https://currently.att.yahoo.com/att/cm/popular-flea-collar-linked-almost-110030912.html

Popular flea collar linked to almost 1,700 pet deaths. The EPA has issued no warning. Since Seresto pet collars were introduced, the EPA has received more than 75,000 reports related to the collars, including 907 involving human harm.

01/03/2021

Wachten tot de patatjes koken. ❤️

Video's (alles zien)

Wandellust X AAGent
!! NIEUW !! .www.wandellustwebshop.com.Uniekeop maat gemaaktehals- en leibanden voor hondenontworpen & vervaardigd in Ge...
☀️ #jengo #rhodesianridgeback  #gent  #wandellust #wandellustgent #lovemyjob #dogsitter #dogwalker #dogsitting #dogwalki...
Our very own Speedy Gonzalez #pebbles #gent #wandellust #wandellustgent #lovemyjob #dogsitter #dogwalker #dogsitting #do...
Biba&onze huishond Arthur♥️#ghent #wandellust #wandellustgent #lovemyjob #dogsitter #dogwalker #dogsitting #dogwalking #...
Wees extra voorzichtig vandaag.Chocolade is giftig voor huisdieren!

Plaats

Telefoon

Adres


Buffelstraat 17
Ghent
9000

Openingstijden

Maandag 07:30 - 20:00
Dinsdag 07:30 - 20:00
Woensdag 07:30 - 20:00
Donderdag 07:30 - 20:00
Vrijdag 07:30 - 20:00

Andere Ghent sportscholen (alles zien)
Jeugd Gentson Dames Jeugd Gentson Dames
Leopoldskazerne
Ghent, 9000

4Ghent Badmintonclub 4Ghent Badmintonclub
Driepikkelstraat 30
Ghent, 9030

Badminton spelen in Gent? Als recreatieve speler, onder vrienden of als competitiespeler voor wie ne

Feestzaal Cocteau Feestzaal Cocteau
Jan Palfijnstraat 17
Ghent, 9000

Unieke feestzaal in het hart van Gent!

Kendo Iaido Jodo  Gent vzw Kendo Iaido Jodo Gent vzw
Bourgoyen, Driepikkelstraat 30
Ghent, 9030

Kendo-Iaido-Jodo

Scouts Sint-Bernadette - Bernie Scouts Sint-Bernadette - Bernie
Sleutelbloemstraat 9-11
Ghent, 9040

Gemengde scouts in Sint-Amandsberg.

Danshuis De Ingang Danshuis De Ingang
Hurstweg 8
Ghent, 9000

Danshuis De Ingang www.de-ingang.be

Studio Groene Vallei Studio Groene Vallei
Noordstraat 30/Begijnhoflaan 464
Ghent, 9000

Yoga, pilates, dansen. Proefles 8 euro. Proefweek 25 euro.

Belgische PT Cruiser-club Belgische PT Cruiser-club
Ghent, 9000

Club of PT Cruiser owners

Ghent Goblins Ghent Goblins
Zuiderlaan 5
Ghent, 9000

Ghent Goblins, de mannenploeg van Ghent Lacrosse, de Gentse & Belgische Lacrosse Club

Multavici Multavici
Ghent

Welkom op de officiële fanpagina van Multavici! Hier worden regelmatig de laatste resultaten geplaa

BJJ Gent BJJ Gent
Victor Braeckmanlaan 180
Ghent, 9040

Brazilian Jiu-jitsu in Ghent, Belgium

FC Esperadora FC Esperadora
Ghent

FC Esperadora is een minivoetbalploeg van 'jonge dertigers' die zich elke week van het seizoen uitle