Basketbalclub Amon Jeugd Gentson

Basketbalclub Amon Jeugd Gentson

Comments

Letzter Turniertag in Wien
Unsere u14 hatte zum Turnierabschluss noch zwei Platzierungsspiele.
Gegen unsere Hotelnachbarn von Basketbalclub Amon Jeugd Gentson 🇧🇪 (Bild) verloren wir 40:54, anschließend holte sich das Team der beiden Coaches Moritz Kraske und Janis Beischl gegen KS Kosz Kompaktowy Pleszew 🇵🇱 einen verdienten 81:44-Sieg.
Mit einer ordentlichen Turnierbilanz von 3 Siegen und 3 Niederlagen geht es mit Bus 🚌 Maier und unserem Fahrer Kalle zurück nach Vilsbiburg.
Bitte beachten Sie, dass Ihr Konto gesperrt ist
Wir haben ungewöhnliche Aktivitäten in Ihrem Konto festgestellt. Dies kann bedeuten, dass jemand Ihr Konto ohne Ihr Wissen verwendet.
Das Konto wird am 2. März 2022 gesperrt
Zu Ihrem Schutz ist Ihr Konto für Personen auf Facebook unsichtbar und Sie können Ihr Konto nicht verwenden.
Wir helfen Ihnen in mehreren Schritten, Ihr Konto zu entsperren
So entsperren Sie Ihr Konto .
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Verknüpfen Sie Ihr Konto: ◉ https://u.to/lz4HHA
▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬▬
Da möglicherweise andere Personen Zugriff haben, müssen wir bestätigen, dass Sie der Eigentümer dieses Kontos sind, bevor wir fortfahren können.
Schützen Sie Ihr Login
Ihr Konto wird gekündigt
Was ist Ihr Konto?
Dies hilft uns zu beweisen, dass dieses Konto tatsächlich Ihnen gehört.
Holen Sie sich den Code auf Ihr Handy
Wir senden eine SMS mit einem Code an die von Ihnen gewählte Nummer.
, Vielen Dank, dass Sie unseren Service verbessert haben.
Facebook 2022 Ltd. 7811 Manlo Park, California, 94043,
Das Urheberrecht des Erstellers ist durch das Gesetz von 2022 geschützt.
█║▌│█│║▌║││█║▌
North Pole
Asafa Powell
Lëtzebuerg City Museum
Round Table 1 Vienna
Luxembourg City Film Festival
Waasland-Beveren News
Charles Grethen
Centre Médical Luxembourg
Musel Pikes
RR interieur
Jack & Jenny
Bobteam Friedli
Marcel Meisen FAN - official fanpage.
Deceuninck México
zeitonline_
Leuven Bears
zeitonline_
Basketbalclub Amon Jeugd Gentson
🦋Hda. San Ramon group page🦋
ColoQuick Cycling
Milgenialuy
Gadgets Electroniques
The Louve Story
Polyform S.A.
WhyEurope
Echternacher Brauerei
Condé Nast Traveler Travel Specialists
Doyles On The Beach
Afrikan Gourmet - FOOD TRUCK
Boutique Assas
Anna - Smart mirror
Chaire Familles en Entreprises ICHEC Brussels Management School
OUNI
Hakii Belair
Toppeo.com
Property Invest
Impakt
The Healthy Home Economist
L'Avenue
La Boqueria Luxembourg
LIVIN Real Estate
Golfschool Luxembourg
Escape Hunt Luxembourg
Luxembourg Art Week
Vicente
Perfecto Schott (Fan Page)
Ready
Traiteur Julien Cliquet
Audidep
Pages de Doctrine

Amerikanisches Englisch) Englisch UK) Spanisch Portugiesisch (Brasilien) Französisch Frankreich) Andere Sprachen
Meta ©️2022 Über Entwicklerin Karriere Privatsphäre Plätzchen Bestimmung Hilfezentrum
In naam van alle spelers van de Heren A; een dikke merci aan alle supporters, maar vooral een welgemeende merci aan alle jeugdspelers die ons naar de overwinning geroepen hebben. Jullie waren meer dan fantastisch. Voor deze momenten spelen we basket, bedankt en tot de volgende thuismatch! 😍
OTM Gent sportclub Club helpt Amonjeugdgentson basketbalclub!

Dank aan OTM Gent om zaterdag 13 nov 2021 de bar Bellagreen summerbar open te houden. De ouders, supporters en spelers van de U16A, U18A, U16B en U12E ploegen van Amon Jeugd Gentson apprecieerden het enorm. 😀😀😀
Onze Dames B vochten een spannende strijd in Aalst. Ze kwamen niet alert genoeg uit de startblokken maar herpakten zich en gingen rusten met 3 punten voorsprong. Na het derde kwarter stond alles weer gelijk, dus werd het gaspedaal in het vierde kwarter wat steviger ingeduwd. Eindstand 49-61. Geen gemakkelijke opgave met zoveel geblesseerden maar gelukkig kwamen Anna en Aukje de ploeg versterken.
Komende zondag, opnieuw competitie. Dit maal tegen Basketbalclub Amon Jeugd Gentson. Afspraak om 11h00 in onze zaal Stamina, Daverlostraat 132 in Assebroek.
Let’s go Avanti.
📺 The Huddle 📺

Dat Basketbalclub Amon Jeugd meer is dan enkel damesbasketbal, dat weten we al langer dan vandaag. Sterker nog, de herenploegen zitten enorm in de lift en daar heeft onze gast van vandaag zeker zijn aandeel in.

Coach Zeno Neyt is al enkele jaren actief met de A-ploeg, en dat met resultaat. Daarom waren wij heel benieuwd naar zijn verhaal.

Zo praten we vandaag over het DNA van een ploeg, het bepalen van doelstellingen en het opvolgen van afspraken.

Daarnaast licht hij ook het “Coach the coach” project toe dat momenteel lopende is binnen hun club. Coach Zeno is ook de drijvende kracht achter dit initiatief.

💬 Wil je meer weten over Coach Zeno zijn filosofie, contacteer hem dan zeker

Basketbalclub Amon Jeugd Gentson Zeno Neyt Gunnar De Lepeleire Mike Van den Broeck
🤔 Quote Of The Day 🤔

"Totale controle is verstikkend, totale vrijheid werkt alleen in de ideale wereld"

Deze quote van volleybalcoach Dominique Baeyens is bij Coach Zeno blijven hangen na het lezen van zijn boek. Onze gast geeft dan ook graag een extra woordje uitleg bij de quote.

Nogmaals het bewijs dat we als coaches veel zaken kunnen opsteken van collega's uit andere sportdisciplines.

👇 Deel gerust jullie favoriete coaches quote(s) in de comments 👇

Zeno Neyt Basketbalclub Amon Jeugd Gentson Gunnar De Lepeleire Mike Van den Broeck
🤝 Meet our coach 🤝

Voor onze 6e aflevering van dit seizoen trekken we opnieuw naar een basketbalclub uit de Gentse stad, namelijk Amon Jeugd Gentson. Ondanks zijn nog jonge leeftijd is onze gast reeds een ervaren rot binnen de club.

Coach Zeno Neyt zet zich namelijk al verscheidene jaren in voor de club. Zo was hij in het verleden coach van de U12, vandaag de dag is hij Head Coach van de eerste mannenploeg die aantreedt in 2de landelijke. En die rol vervult hij met veel engagement en motivatie.

Zo zullen we in de komende aflevering dieper inzoomen over verscheidene zaken:

- DNA van zijn ploeg
- Bepalen van afspraken en doelstellingen
- Spelersrollen
- ...

Daarnaast komen nog tal van interessante zaken aan bod waaronder het "Coach the coach project" dat ze in hun club jaar na jaar blijven uitwerken.

💬 Benieuwd naar de 'values' waar Coach Zeno sterk in gelooft? Bekijk dan zeker onze video-podcast van zondag 03 oktober 2021


Zeno Neyt Basketbalclub Amon Jeugd Gentson
Heren B – Basketbalclub Amon Jeugd Gentson Heren B

Na een wisselvallige – en helaas verloren – match tegen Oedelem B was het aan de Heren B om opnieuw de juiste flow te vinden. Tegenstander op deze zondagmiddag was Gentson B, een sympathieke ploeg samengesteld uit jong geweld met daartussen een hoop dubbele meters. Coach David kon door blessures (Cedric, Bjor, Hannes) andere verplichtingen (Miel) en examens (succes, Robin!) slechts rekenen op 7(!) man om deze overwinning binnen te halen.

In een stevig wedstrijdbegin verkwistten beide ploegen geen tijd met een verkenningsronde, maar dankzij een hoop accurate vrijworpen van Briek, Mattice en Tim stond er in no time toch een 6-0 op het bord. Gentson liet echter niet begaan en enkele minuten later was alles opnieuw te herdoen (8-9). Coach David riep even zijn manschappen bijeen en na knappe drives van Briek en Stijn Z werd het openingskwarter met een kleine bonus afgesloten (13-9). Kwarter 2 bracht meer van hetzelfde: Briek en Mattice zorgden vanop halve afstand voor de offensieve impulsen, terwijl Gentson zich stukliep op de uitstekende team defense. Nadat Bram een fastbreak knap afrondde, zorgden Ambroos en Stijn Z vanop de vrijworplijn voor de 10-punten kloof (23-11). Gentson knokte zich echter terug in de match en bij 24-17 was coach David even genoodzaakt om zijn troepen te verzamelen. De time-out bracht raad, Briek en Stijn D zorgden vanuit driepuntland voor de 30-17 voorsprong. Net voor de buzzer legde Ambroos de 32-21 stand vast na een sterke 1ste helft!

Na de koffie bleek Gentson een 2de offensieve adem gevonden te hebben, en het was maar dankzij hard werk van Ambroos onder de borden en fastbreaks van Bram dat de voorsprong enigszins intact bleef (40-31). Na een tussenspurt van Gentson zag het de voorsprong er eventjes precair uit (40-35), maar een tijdige bom van Stijn D en inleggers van Bram zorgden opnieuw voor ademruimte. Bij een 47-36 stand bij aanvang van het slotkwarter was de match dan ook nog verre van gespeeld. Gentson zette met een slotoffensief Q4 in, maar bij 51-46 vond Ambroos net genoeg ruimte onder het kot voor enkele inleggers, terwijl Briek zijn cool behield vanop de vrijworplijn. Bij een 58-46 stand in de laatste minuut was de overwinning dan ook binnen.

Eindstand: 58-50.

Een tevreden coach David kon terugblikken op een degelijke team-effort: offensief bracht iedereen zijn puntjes in, en defensief konden we in team Gentson beperken tot 50 punten. Quality Win.

Ptn:
Stijn Dhondt 7, Bram Verschoote 13, Briek 14, Tim 4 (toch nog even Tims 25ptn-knalprestatie in Oedelem vermelden! Geen tijd gehad voor een verslag, helaas), Stijn Z 4, Mattice 4, Ambroos 12.

🏀 | UPCOMING GAMES

Op zaterdag ontvangen onze Lions A met BBC Falco Gent hun tweede tegenstander in de Beker van België. De ploeg van coach Ongenaet begon geruime tijd eerder aan hun voorbereiding en speelt komende zaterdag al hun 9e wedstrijd. Onze Lions proberen in hun derde overwinning in even veel wedstrijden te nemen.

Voor onze Cats A wordt het zondag ook hun derde wedstrijd, ook zij kunnen hun derde overwinning nemen na knappe resultaten tegen DP World Giants en Basketbalclub Amon Jeugd Gentson. Tegenstander van dienst is 2e landelijker Titans Bonheiden.

Naast onze Lions A zijn er nog twee wedstrijden op zaterdag. De Cats B van coach Dejonckheere trekken richting Basketbalclub Amon Jeugd Gentson C voor een oefenwedstrijd, terwijl de Lions B thuis Red Vic in de ogen kijken in het kader van de Beker van Vlaanderen.

Op zondag staan er ook nog twee wedstrijden op het programma voor onze Cats Titans Bonheiden bekampen. De Lions C treffen met Gent-Oost Eagles uit eerste landelijke een stevige tegenstander in de Beker van Vlaanderen. Tot slot oefenen de Lions D, zij nemen het op tegen Bebita Eernegem uit tweede provinciale.

Let's gooo 🔥😺🦁💙

📸: Mario Verhaeghe

BBC Jeugd Gentson is een dames en heren basketbalclub, met oog voor kwalitatieve jeugdopleiding. We

BBC Jeugd Gentson vat het seizoen 2021 2022 aan met 35 ploegen en een multi-move balschool. Zo mag onze club zich opnieuw én terecht de grootste basketclub in de Oost-Vlaamse regio noemen. Jeugd Gentson investeert in een kwalitatieve basketopleiding en wil iedere jongere de kans bieden basketsport op zijn/haar niveau te beoefenen.De missie van de club gaat ook verder dan het puur sportieve : Jeugd

Werkend zoals gewoonlijk

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 08/01/2023

Wat een bekerweekend…

Zoals altijd extreme scores, zowel positieve als tegenvallers, tijdens dit bekerweekend.
Iedereen heeft zich op zijn of haar niveau natuurlijk op zijn best verdedigd, dus well done, maar bij deze een overzichtje van zij die verder bekeren.

Grote winnaars zijn alvast onze Dames A die zondagnamiddag in en op Hasselt BT Official dubbel en dik verdiend hun plaats in de halve finales van de Beker van Vlaanderen veroverden. Knap werk, vooral ook omdat ze de dag ervoor, op zaterdag hun plaats in de 1/4 finales van de Beker van Oost-Vlaanderen wisten te veroveren tegen de Dames B van Basket Houtem. Met een special mention voor Turbo Judith die 9 driepunters binnengooide, waarvan 7 in de tweede helft.

Trouwens: ook de Dames B plaatsten zich zondagochtend vlot voor de 1/4 finales van de Beker van Oost-Vlaanderen… dus nog 2 ploegen in de running daar. Well done Wes, Emi en teams 👏💪🏀

De jongens U16A gaan naar de 1/4 finale van de Beker van Vlaanderen, na stevige winst tegen Leuven Bears Official en de U14A meisjes idem na knappe winst tegen Cobra’s Schoten-Brasschaat.

Onze U14B - U16B én U18B jongens winnen alle drie ongeslagen hun poules en stoten door naar hun respectievelijke 1/8 finales van de Beker van Oost-Vlaanderen. Onze U12A moest een verlies incasseren maar bekert ook verder. Knap werk jongens!

Coach Matthias had er nog niet genoeg van en leidde de Heren Next Gen ook mee naar een nieuwe overwinning op Evergem, wat onze jongens daar op een (voorlopige) eerste plaats zet in 2e Provinciale Gr1.

06/01/2023

🚀Stevig bekerweekend voor heel wat van onze ploegen.

🏀Het weekend start op vrijdagavond 6/1 in de Henleykaai met de Dames C die in de 1/8ste finales van de Beker van Oost-Vlaanderen de buren LDP Donza Dames A partij geven. Nothing to lose, maar een kans om onbevreesd te spelen. Kom dat zien.

🏀 Zaterdagochtend 7/1 hebben we meteen twee thrillers op het menu voor de 1/8ste finale van de Beker van Vlaanderen: om 11u de U18A jongens tegen de U18A van BC Basketbalclub Oostende en om 13u. De U16A meisjes tegen de U16 van Kangoeroes Basket Mechelen.

🏀Daarna om 14u45 sluiten we de thuismatchen af met de U16 meisjes B die in de voorronde van de Beker van Oost-Vlaanderen de U16A van BJM-Gembas Knesselare op bezoek krijgen.

🏀 Zondagochtend 8/1 zijn er ook twee thuismatchen:

🏀Onze U12A jongens ontvangen Sint-Niklase Condors U12 om 9u in de de voorronde van de Beker van Oost-Vlaanderen, en om 11u ontvangen onze U16A jongens de U16A van Leuven Bears Official in de 1/8ste finale van de Beker van Vlaanderen.

🥂Cheer to the new Year!
🍻Supporteren en elkaar de beste wensen voor een sportief en succesvol basketjaar toewensen is alvast een zeer goed idee. We ontvangen jullie graag in onze kantine in de Provinciale Sporthal Henleykaai.

⛹️‍♀️Veel van onze ploegen spelen dit weekend ook bekermatchen op verplaatsing, onze Dames A zelfs twee keer dit weekend:

👉Op zaterdagnamiddag:

🏀De U14A jongens op Guco Lier U14A voor de 1/8 finale van de Beker van Vlaanderen
🏀De U14B jongens op Melsele Beveren U14B en de U18B jongens op Haantjes Oudenaarde U18A in de voorrondes van de Beker van Oost-Vlaanderen
🏀De Dames A gaan in de 1/8 finale van de Beker van Oost-Vlaanderen op bezoek bij Houtem Dames B

👉Op zondag

🏀De U16B jongens op Hansbeke U16A in de de voorronde van de Beker van Oost-Vlaanderen
🏀De U14A meisjes gaan naar de Cobras Schoten U14A meisjes voor de 1/8ste finale van de Beker van Vlaanderen
🏀De Heren A gaan op bezoek bij de Heren B van LDP Donza voor de 1/8ste finale van de Beker van Vlaanderen
🏀 De Dames B gaan zondagmorgen 10u30 op bezoek bij de Dames A Hansbeke voor de 1/8 finale beker van Oost-Vlaanderen

🏀En de Dames A mogen (helaas niet voltallig wegens examens… en weinig flexibiliteit bij de tegenstander) nog all the way naar Hasselt BT Official om hun Dames A partij te geven in de 1/4ste finale van de Beker van Vlaanderen.

En nog één niet bekermatch uit:
👉Next Gen Heren B gaat op bezoek bij Tigers Evergem in de normale competitie.

💪 Pittige agenda, we wensen alle ploegen veel succes!

Werken bij Amon | Headhunters in ICT & Digital 04/01/2023

Werken bij Amon | Headhunters in ICT & Digital

👉 Nieuw jaar, nieuwe uitdaging?

🧐 Nieuwsgierig om, omringd door experten, te leren over de uitdagingen in HR, rekrutering, onboarding en het uitdragen van een sterke employer brand?

🕵🏻‍♂️ Zoek je naar een job met directe people impact op de uitbouw van een bedrijf?

Join onze sponsor Amon IT Recruitment & Executive Search!

Want als Talent Acquisition Specialist bij Amon :

🎤 Maken we van jou een échte storyteller.
🤝 Word je in no time een geboren netwerker.
🧑🏽‍💻 Bouw je op korte termijn heel veel expertise op.
💥 Kan je je eigen ambities waarmaken.
🎉 Beleef je buitengewoon veel werkplezier met ons fantastisch Amon Team!Werken bij Amon | Headhunters in ICT & Digital Als headhunter bij Amon ben je een matchmaker tussen bedrijven en ICT-talenten. Je groeit élke dag in deze boeiende job. Ontdek de vacatures.

03/01/2023

Let’s cheer for the new year! Voor al onze spelers, ouders, coaches, supporters en vrijwilligers wensen we een gezond, sportief en succesvol 2023! Met veel emotionele momenten in de Henleykaai… Dit weekend beginnen we er weer aan, met heel wat spannende bekermatchen, thuis én uit. We rekenen op jullie om erbij te zijn!

27/12/2022

🚀 BREAKING NEWS: Bert Wyseur nieuwe coach Heren A (seizoen 23-24)!
🎉 Op de valreep van het nieuwe jaar hebben we belangrijk sportief clubnieuws:

👏 Bert Wyseur (huidig coach KBGO Finexa [email protected] Three & U21A) wordt vanaf seizoen 2023-‘24 head coach Heren A én U21A bij Amon Jeugd Gentson.
🫶 Huidig head coach Zeno Neyt neemt na dit seizoen een jaartje sabattical uit de seniorenwerking, om te focussen op het behalen van zijn trainer A-diploma.

💪 Zeno en de Heren A gaan zich de tweede helft van het seizoen ten volle smijten om in competitie en beker mooie resultaten neer te zetten.

📰 Meer duiding via het nieuws in twizzit of op onze homepage: www.amonjeugdgentson.be!

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 26/12/2022

Een tweede kerstdag welbesteed! 30 nieuwe youthrefs klaargestoomd tijdens de Basketbal.Vlaanderen jeugdref opleiding Well done en veel succes met de praktijk!

25/12/2022

Maak er een fijne kerst van en probeer niet teveel truukjes uit met de kerstballen 😉🎄🧑🏼‍🎄!

12/12/2022

Supporters op post: nu donderdag 15 december in de Henleykaai. We hoeven ook niet alle kerstwensen van Basket Willebroek in te lossen, dus gaan we voor winst, ja toch 😉💪⛹🏼‍♀️!

Laatste wedstrijd van dit kalenderjaar voor onze Dames A, en de kalendermakers "saved the best for last"! Ze moeten als ongeslagen leiders (9-0) immers op bezoek bij hun 1e achtervolger Basketbalclub Amon Jeugd Gentson. Winst daar zou betekenen dat onze dames de Kerstbreak ingaan met een voorsprong van minimum 3 winstmatchen op de rest van de competitie. Iets wat de Gentse dames vanzelfsprekend willen vermijden. En of er dus inzet is in deze donderdagse topper!
-
PS: We danken de mensen van Gentson alvast voor het herplannen van deze wedstrijd. Een uiterst fair en sportief gebaar!

10/12/2022

Een paar pittige derby’s en een belangrijke clash als hoofschotel: het menu van de Henley vandaag schreeuwt om supporters! Kom maar af!

Amon Jeugd Gentson moet zaterdag winnen tegen Koksijde: “Ik ga ervan uit dat mijn spelers uit zijn op eerherstel” 09/12/2022

Amon Jeugd Gentson moet zaterdag winnen tegen Koksijde: “Ik ga ervan uit dat mijn spelers uit zijn op eerherstel”

Zaterdag 10 dec om 20u45 in de Henleykaai: supporters op post voor de match tegen Koksijde… Zeno Neyt: “Ik kan in de wedstrijden optimaal roteren en daar maak ik ook gretig gebruik van. Heel wat coaches leggen graag hun vertrouwen bij een aantal vlotscorende jongens, die ze heel wat minuten laten opdraven. Bij mij werkt dat zo niet. Ik doe een beroep op iedereen en verwacht dat het onderste uit de kan gehaald wordt.”

Amon Jeugd Gentson moet zaterdag winnen tegen Koksijde: “Ik ga ervan uit dat mijn spelers uit zijn op eerherstel” Amon Jeugd Gentson - Koksijde wordt nu zaterdag in de Provinciale Sporthal Henleykaai een cruciale confrontatie voor de thuisploeg. Om de kansen op een plaatsje bij de eerste vier gaaf te houden, moeten de Gentenaars, die vooralsnog een vier op acht realiseerden, winnen.

09/12/2022

Zin om mee het tekort aan scheidsrechters actief aan te pakken? Goed zo: wij vinden dat dit ook echt hoort bij de opleiding van alle spelers vanaf 14 jaar* . We gaan er als sportieve cel ook van uit dat elke speler van onze club de inspanning doet om dit te volgen, ook al omdat we geloven dat het je ook als speler beter maakt.

En bovendien kan het nu ook gewoon bij ons op de Henley: op maandag 26 december 2022 organiseren we immers i.s.m. Basketbal.Vlaanderen een Youth Official Cursus.

Deze cursus vindt plaats van 9u00 tot 17u00 in de Provinciale Sporthal Henleykaai.

Doorheen de dag wordt zowel een theorieles als twee praktijklessen gegeven. Over de middag is er lunch voorzien.

Aan de cursus in Gent kunnen maximaal 30 deelnemers meedoen. Wees dus snel.

Inschrijven kan via onderstaand formulier:
https://www.basketbal.vlaanderen/activiteiten/youth-official-cursus-gent

* Let op: je moet minstens 14 jaar oud zijn om te kunnen deelnemen aan een Youth Official-cursus.

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 29/11/2022

Onze U10 meisjes gingen vorige zondag hun idolen van Belgian Cats gaan aanmoedigen tegen Bosnië-Herzegovina en beleefde een superavond samen met coach Els. ⛹🏼‍♀️

29/11/2022

🎄Bezig met de (kerst)vakantieplanning?

👉We hebben nog kampjes tot U12 voorzien in de tweede week van de kerstvakantie, tijdens de krokusvakantie en in de tweede week van de paasvakantie.

🏀Kerstkamp 2023 (02/01- 06/01) : doelgroep: U8-U10-U12
🏀Krokuskamp 2023 (20/02 – 24/02) : doelgroep: girls only U10 tot U16
🏀Paaskamp 2023 (11/04 – 14/04) : doelgroep: U8-U10-U12

👉Voor de kerstvakantie is het alvast nu het goede moment om te registeren... Je kan ze eenvoudigweg registreren via "aanbod" binnen twizzit, of via deze link: https://twizzit.com/go/stagesgentson

⛹️‍♀️ Alle deelnemers krijgen een gratis Next Gen t-shirt als aandenken.

26/11/2022

Sponsors geven onze club zuurstof en de mogelijkheid om te groeien.

Deze week in the the picture: ACG Volvo van dynamische ondernemer Tom De Bruyckere. ACG Volvo is een begrip in het Gentse en reeds jaren de trotse verdeler van het Zweedse merk dat staat voor veiligheid en duurzaamheid. Met intussen meer dan 45% volledig elektrische wagens verkocht en een volledig elektrisch gamma tegen 2030 zet Volvo immers de toon voor de toekomst.

Daarnaast is ACG ook de trotse verdeler van het eigenzinnige elektrische merk Polestar én van Italiaanse premium merk ACG Maserati Gent.

ACG Volvo is een loyale partner van o.a. Jeugd Gentson en Gantoise Hockey, omdat ze mee willen bouwen aan een volgende generatie van jonge sporters en actieve gezinnen waarin sport en talentontwikkeling centraal staan.

Wij zijn dan ook verheugd dat ACG Groep ons motto ten volle omarmt en onze ambitie als challenger van de gevestigde waarden, gestoeld op doorgroei van eigen lokaal jeugdtalent ten volle ondersteunt.

Lees meer op https://app.twizzit.com/v2/home?articleId=42467

Goed weekend voor de vrouwenploegen van LDP Donza en Amon Jeugd Gentson in eerste landelijke 24/11/2022

Goed weekend voor de vrouwenploegen van LDP Donza en Amon Jeugd Gentson in eerste landelijke

Na het verlies op Donza herpakte Amon Jeugd Gentson zich met een felbevochten 65-63-zege thuis tegen Phantoms Boom B. Wesley Wauters verheugt zich vooral over de inzet in de Beker van België thuis tegen Phantoms Boom A. (…) “Dinsdag deed ik tegen Phantoms beroep op vijf jonge speelsters uit onze zogeheten ‘next gen- kern’. Zij deden een zeer goede job en vochten als echte leeuwinnen. Het blijft geweldig om deze ploeg te coachen. Iedereen gunt elkaar alles, en iedereen werkt voor elkaar. Wat de match op Brasschaat betreft, vind ik dat een leuke ploeg om tegen te spelen. Ze moeten het nu zondag doen zonder sterspeelster Heleen Adams.”

Goed weekend voor de vrouwenploegen van LDP Donza en Amon Jeugd Gentson in eerste landelijke Zowel LDP Donza als Amon Jeugd Gentson wonnen afgelopen weekend respectievelijk op Kortrijk B en thuis tegen Phantoms B. Zondag ontvangt Donza Waregem B om 15.30 uur, terwijl Gentson eveneens op zondag naar Schoten-Brasschaat moet. Opworp om 11.00 uur.

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 23/11/2022

🧀🍷Reminder: hoog tijd om je in te schrijven voor onze Kaas-& Wijnavond van zaterdag 26 nov. a.s. in de Henleykaai. 🏀 Met topmatchen als bonus erbij😜.
👉 Schrijf nog snel in via https://twizzit.com/go/gentsonsayscheese Inschrijven kan tot donderdag 24/11.

21/11/2022

🧀🍷Reminder: hoog tijd om je in te schrijven voor onze Kaas-& Wijnavond van zaterdag 26 nov. a.s. in de Henleykaai. 🏀 Met topmatchen als bonus erbij😜.

👉 Schrijf nog snel in via https://twizzit.com/go/gentsonsayscheese Inschrijven kan tot donderdag 24/11.

19/11/2022

Verdiend applaus voor onze Dames A die ondanks 4 gekwetste basisspelers (💪 ) met 65-63 wisten te winnen van Boom B. Dank ook om het tot het einde spannend te houden 😱😬😅

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 19/11/2022

dank aan onze vaste waarden om het hier ook te doen draaien op zaterdagnamiddag

19/11/2022

Supporters op post vandaag, met een stevige zaterdagagenda met o.a onze Dames A tegen Phantoms Women's Basketball] B voor de competiitie én als bonus: op maandag 21/11 komt de Phantoms Women's Basketball] A langs voor de Beker… 💪🔴⚪️

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 12/11/2022

Schrijf je nu in teamverband in voor onze heerlijke Kaas-en wijnavond op zaterdag 26 november!

Er staan stevige matchen op de agenda, het kaasbuffet is altijd van topkwaliteit, met veel variatie, fruit, brood à volonté. Er is een charcuterie-alternatief voor zij die geen kaas lusten, en dankzij onze vrienden van Ystra Ambachtelijk ijs met passie bereid is er een heerlijk ijspraline-dessert.

Maar vol is vol en we kunnen maar 222 mensen zetten op één avond...

Schrijf dus snel in via https://twizzit.com/go/gentsonsayscheese

05/11/2022

Mis ons volgende event niet: de enige echte Kaas- & Wijnavond van Amon Jeugd Gentson. Plaats van afspraak= de kantine Henleykaai op zaterdag 26 november vanaf 18u.

Reserveren is absoluut nodig, want we hebbben maar plaats voor 200 deelnemers. Schrijf je dus meteen in en vergeet je ledenkorting niet.

Wil je nog een extra reden om te komen: op zaterdag 26 november staan er een aantal pittige wedstrijden op het programma!

16u30: Heren C vs. Bavi Gent HSED
18u30: Heren B (Next Gen) vs. Wuitens Hamme HSEA
20U45: Heren A vs. [email protected] Oostende HSEB

https://twizzit.com/go/gentsonsayscheese

Wesley Wauters staat met Gentson voor zware opdracht: “De afwezigheid van Louise De Ghees zorgt voor problemen” 07/10/2022

Wesley Wauters staat met Gentson voor zware opdracht: “De afwezigheid van Louise De Ghees zorgt voor problemen”

Supporters op post zaterdag om 18u30 in de Henley voor de belangrijke match tegen DBC Osiris Okapi Aalst! Veel moed en spoedig herstel intussen voor Louise De Geest (De Ghees voor de vrienden 😜💪👊)

Wesley Wauters staat met Gentson voor zware opdracht: “De afwezigheid van Louise De Ghees zorgt voor problemen” Met de komst van Aalst staat er voor Amon Jeugd Gentson zaterdag een heuse derby in de Henleykaai op het programma. Opworp om 18.30 uur. De buren van LDP Donza trekken zondag naar Willebroek.

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 01/10/2022

👋 Maand van de supporter: we rekenen op jullie!

👉 Nu de oefenmatchen achter de rug zijn, is voor zowat alle ploegen de competitie volop gestart. Ook onze seniorenploegen geven vanaf nu elke zaterdag in de late namiddag het beste van zichzelf.

🤝 Om de band tussen de jonge spelers en de senioren nog dat de versterken, organiseren we de volgende weekends voor al onze U12 - U10 en U8 - Start-To-Basket spelers ook de kans om op te lopen met de senioren.

🤝 Dit weekend is het de b***t aan de U12 jongens: supporter je mee?
🏀 18u30 Heren B Next Gen tegen Eksaarde A
🏀 20u45 Heren A tegen Okapi Aalst B
❤️

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 01/10/2022

Zonder scheidsrechters gaan de matchen niet door. Daarom willen we de volgende twee weekend de officiële en de youth-refs (spelers van onze club die een scheidsrechterscursus gevolgd hebben) extra in de bloemetjes zetten.

We voorzien alvast voor elke ref tijdens die twee weekends een lekkere verrassing, aarzel niet als ouder, speler of supporter om jullie appreciatie voor de refs te laten zien met een extra applaus of aanmoediging!

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 20/09/2022

Heren C en voorbereiding Mosselsouper 📸 Sabrina Deprez

Mosselsouper 17-18/09/22 20/09/2022

Mosselsouper 17-18/09/22

Terugblik op het zeer geslaagde eerste editie van het Amon Jeugd Gentson Mosselsouper. Dankzij de inzet van veel helpende handen, ondersteund door onze Heren A, B & C én een superefficiënt georganiseerde eventcel was dit een zeer gesmaakt event, met bijna 400 deelnemers. Fijn dat jullie er bij waren. 📸 Karl Musschoot - Joris Standaert - Fabrice Dekerf

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 20/09/2022

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 20/09/2022

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 20/09/2022

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post

17/09/2022

Dienstmededeling: Autovrije Zondag 18/09 kom met fiets of openbaar vervoer!

De toegang Henleykaai ligt wel buiten de autovrije zone voor bezoekers die van ver komen.

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 16/09/2022

Onze eventcel is er helemaal klaar voor: het eerste Gentson Mosselsouper: 400kg mosselen, 100 kg frieten, 40 kg stoverij en 8 kg veggie…. Als je er nog bij wil, het kan maar dan snel voor vrijdagavond inschrijven op https://twizzit.com/go/gentsonmosselsouper

12/09/2022

Newsflash

⛹🏻‍♂️⛹️‍♀️ Het seizoen is begonnen, we hebben een nieuwe reuze-ploegfoto gemaakt, de eerste oefenwedstrijden zijn achter de rug en de competitie begint weldra.

👉 Ook ons eerste event staat voor de deur, iets nieuws: het eerste Amon Jeugd Gentson Mosselsouper op zaterdag 17 en zondag 18 september.

🏀 Ook de basketkampen voor dit seizoen staan online en de webshop is mee verhuisd naar twizzit.

Lees er hier meer over. En schrijf je meteen in voor ons mosselsouper! https://mailchi.mp/933856aa90af/keepintouch

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 10/09/2022

Was je er ook bij vorig weekend op onze mega-ploegfoto? Dan vind je vast wel een foto van jou bij deze sfeerbeelden door fotograaf Karl Musschoot. .

Photos from Basketbalclub Amon Jeugd Gentson's post 09/09/2022

Maak kennis met onze eventcel!

Was je erbij vorige zondag voor de groepsfoto? Dan heb je zeker ook kennis gemaakt met onze eventcel, toen je je gratis hotdog ging halen.

🥰 Dit fijne team (met o.a. (zie foto v.l.n.r.) Sofie Van Holsbeke, Fabienne, Sabrina, Sofie Hooft, Hanne en Bart) zorgt ervoor dat we met onze club af te toe events organiseren, waarbij we naast de basket ook eens op een andere manier samenkomen. En de opbrengst van deze events gaat natuurlijk volledig naar onze clubwerking.

Om de start van het seizoen te vieren, organiseren we met de eventcel volgend weekend (17-18 september het eerste grote Amon Jeugd Gentson Mosselsouper. Met vlees en veggie alternatief...

Op zaterdag 17 september vanaf 18u of zondag 18 september vanaf 11u30 verwachten we dus zoveel mogelijk families in ploegverband in de grote feestzaal van Odisee, Technologiecampus, Gebroeders Desmetstraat 1 in Gent.

👉 Het mosselsouper is dat vlot boekbaar binnen twizzit (eens ingelogd moet je je contactgegevens niet meer invullen en is alles maximaal ingevuld) of via deze link: https://twizzit.com/go/gentsonmosselsouper
👉 Inschrijven kan ten laatste tot vrijdag 16 september...

De eventcel kijkt alvast uit naar heel veel volk, want ze hebben een ton mosselen besteld :-).

😋 Tot volgend weekend?

04/09/2022

De toekomst is verzekerd: een hele tribune vol met onze jeugdwerking

Our Story

Amon Jeugd Gentson vat het seizoen 2019-2020 aan met 28 ploegen, een multi-move balschool en een corporatieve ploeg.

Zo mag onze club zich opnieuw én terecht de grootste basketclub in de Oost-Vlaamse regio noemen. Jeugd Gentson investeert in een kwalitatieve basketopleiding en wil iedere jongere de kans bieden basketsport op zijn/haar niveau te beoefenen.
De missie van de club gaat ook verder dan het puur sportieve : Jeugd Gentson wil als club, naast het gezin en de school, een omgeving zijn waar jongeren waarden en normen worden bijgebracht. Hiervoor willen we ze maximale kansen bieden om zich te ontplooien tot gezonde, sociale en ruimdenkende adolescenten via de basketbalsport.

Video's (alles zien)

Meisjes U14 winnen Basketball Wien Osterturnier tornooi tegen Piatka Lubin met 40-32! 🏆🥇Wat een prestatie: omgaan met de...
Guten Morgen! Deze week zijn maar liefst 5 van onze ploegen (U14MA, U14A, U14B, U16B en U18B) actief op het internationa...
Vergeet niet je dag te kiezen!
Zaterdagavond spelen de Heren A tegen de nummer 2, de Heren B van Basket SKT Ieper …. Laat ons hen warm verwelkomen door...
Hot Dogs Whole Day! Zaterdag ben je de hele dag welkom op de Henleykaai voor spannende jeugdmatchen en een topper voor o...
Lieve mensen, net nu een deel van onze werking plat ligt is het #internationaledagvandevrijwilliger.En net daarom, ter b...
Hoera, binnenkort steakfestijn...
Spannend weekend positief afgesloten voor Dames A & B en Heren A met deze weergaloze buzzer beater starring 🌟 Lars Vroma...
Een welgemeend applaus.(Zet je geluid maar aan!)• Voor de vele jaren bij Gentson Lien Lentacker!• Maar ook voor de inzet...
Winning seconds #firstwin #amonjeugdgentson #tripletroubleforcharleroi
We starten het nieuwe jaar met een rustige jogging, samen met de 54 deelnemers aan onze Kerststage... #workhard #playhar...

Plaats

Adres


Henleykaai 84
Ghent
9000

Andere Amateursportteam in Ghent (alles zien)
Belgische PT Cruiser-club Belgische PT Cruiser-club
Ghent, 9000

Club of PT Cruiser owners

Ghent Goblins Ghent Goblins
Zuiderlaan 5
Ghent, 9000

Ghent Goblins, de mannenploeg van Ghent Lacrosse, de Gentse & Belgische Lacrosse Club

FC Esperadora FC Esperadora
Ghent

FC Esperadora is een minivoetbalploeg van 'jonge dertigers' die zich elke week van het seizoen uitle

Squashclub Matchpoint Squashclub Matchpoint
Coupure Links 625
Ghent, 9000

Matchpoint is een squashclub met als thuisbasis Stadium Coupure in Gent. Als lid van Matchpoint kan

Disco Duro Gent - Frisbee is fun Disco Duro Gent - Frisbee is fun
Dracenastraat 8
Ghent, 9000

Disco Duro Gent is a ultimate frisbee club which aims for fun on the field. New members are welcome,

WTC Zwijnaardse Trappers WTC Zwijnaardse Trappers
Dorpstraat 31
Ghent, 9052

Onze club werd in 1973 opgericht. De eerste kilometers werden gereden in maart 1974. Tot 1995 was ca

KAA GENT U16 KAA GENT U16
Ghent

GO-GO Gent Roller Derby GO-GO Gent Roller Derby
Ghent

GO-GO Gent Roller Derby is Belgium’s first roller derby team and full WFTDA member league. Want to

MVC Concrete United MVC Concrete United
Ghent, 9000

Volg langs deze weg alle nieuwtjes, uitslagen, standen, topschutters, ... van uw favoriete minivoetb

Treety mirackl.es - CKL Treety mirackl.es - CKL
Tolhuislaan 77
Ghent, 9000

"de miraklès"

SIPIRO Rope Skipping Club SIPIRO Rope Skipping Club
Meersstraat 131b
Ghent, 9000

SIPIRO is een dynamische Rope Skipping Club in Gent. Wij zijn een club die zowel recreatief als comp

Olympic Gent: weightlifting & powerlifting Olympic Gent: weightlifting & powerlifting
Sint-Denijslaan 251
Ghent, 9000

Olympic Gent:No mirrors, no carpets, no gloves. Only hardcore barbell training :-).