Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent

Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent

Comments

De organisatoren van wielerwedstrijd BinkBank doen me denken aan het organisatieteam van de Lenssenscup. 👍👍😉.......oplossingen zoeken in de kortst mogelijke tijd, beiden grote voorbeelden.
Ziezo, staat alvast in mijn agenda 😀
Wat een zalig waterpolofeest was dit, dikke merci aan de vele medewerkers en organisatoren, het was gewoon af!
Proficiat met deze prachtige organisatie!
Om ter grootst....
Of compensatiedrang ?
Steven De Somviele je steekt een beetje af... 😂😂😉😉😉

Waterpoloclub KGZV, roepnaam 'De Gentse', organiseert de Lenssens Cup. Een 3-daags outdoor waterpol

Werkend zoals gewoonlijk

02/08/2022

Tot onze grote spijt moeten we de Lenssenscup annuleren omwille van sportieve redenen. Het aantal inschrijvingen is te laag om een volwaardig tornooi te organiseren. Maar geen nood, we starten deze week al de voorbereiding op van de Lenssenscup 2023.

08/04/2022

Voor de liefhebbers van onze Lenssenscup… Zet 19 tot 21 augustus maar al vast in de agenda. Later meer…

04/11/2021

Met veel droefheid vernamen we triest nieuws vanuit Spanje. Pau Gallel Domingo van onze bevriende club Waterpolo CE Picornell liet het leven in een ongeluk. Pau speelde de voorbije jaren meermaals mee tijdens de Lenssenscup. Wij wensen onze Spaanse vrienden veel sterkte toe in deze moeilijke tijden.

It is with great sadness we learned about the tragic passing of Pau Gallel Domingo, member of water polo club Picornell, our friends from Spain. Pau lost his life in an accident. He was a regular member of the Picornell team competing in our Lenssenscup. We would like to express our deepest condolences to our Spanish friends during these tough times.

30/08/2021

MZV EEKLO WINT DE INDOORVERSIE LENSSENSCUP
De heren en dames van MZV Eeklo hebben de Indoorversie van de Lenssenscup Waterpolo gewonnen.
Het tornooi werd éénmalig verplaatst van de Watersportbaan naar zwembad Strop door corona.
Maar KGZV kan terugblikken op een mooi waterpoloweekend waarin “spelen” na corona centraal stond.

Het tornooi werd al op vrijdagavond op gang gefloten met een mini-beachwaterpolotornooi. Daarin keken de spelers van de UGent, de Green Horns (papa’s van waterpolospelers KGZV) en een selectie van U15/U17-spelers
van de Gentse elkaar in de ogen. Het werd een mooie avond, vlot gewonnen door de jeugdselectie.

Op zaterdag stond het herentornooi op de agenda, met enkele mooie teams op de affiche. Uit Super Liga MZV Eeklo, Tielt en Wase, uit de tweede klasse thuisploeg KGZV en uit derde klasse de buren van Vrije Zwemmers Gent. KGZV-coach Willem De Paepe koos voor een mix van heren en U21. Hij zag zijn ploeg de eerste match tegen VZG winnen, maar moest daarna de duimen leggen tegen de drie super liga-ploegen. MZV Eeklo legde een foutloos parcours af en won uiteindelijk het tornooi. Tielt werd tweede, Wase derde, KGZV vierde en VZG vijfde.

Op zondag kwamen de dames in actie, en ook hier een mooi deelenemersveld met KGZV, MZV, Ladies Oost-West, WPOG
en het nationale team de Black Waves. Die laatste ploeg is samengesteld uit hoofdzakelijk speelsters van Gent en Eeklo,
daardoor hebben enkele speelsters heel veel wedstrijden gespeeld, zeker de Gentse dames die ook nog eens bij WPOG actief zijn. Toch maakten ook de dames er een interessant kijkstuk van,
met MZV Eeklo in de hoofdrol. De Meetjeslandse dames wonnen alles, ook de beslissende match tegen thuisploeg KGZV.
De Gentse werd tweede, de Black waves derde, WPOG (entente Gent-Oostende) vierde en Ladies Oost-West vijfde.

Zowel op zaterdag en zondag werd er ook stilgestaan bij het overlijden van Stefaan Damman. Een waterpoloicoon die we op 11 juli dit jaar verloren op 54-jarige leeftijd. Stefan was naast voorzitter van MZV Eeklo, ook ex-coach van de Black Waves. De spelers/speelsters van Gent en Eeklo + de Black Waves vormden een ronde in het water en bedankten Stefan nog met een luid applaus. Twee keer een mooi moment voor een grote meneer !

De uitslagen:
Tornooi Heren
VZG-KGZV 3-4
TZK-MZV 4-8
VZG - WZK 6-7
KGZV-MZV 4-10
TZK-WZK 9-4
TZK-VZG 4-2
MZV-WZK 10-2
KGZV-TZK 3-8
MZV-VZG 12-2
KGZV-WZK 3-4

Tornooi Dames
MZV-Ladies OW 11-1
WPOG-KGZV 0-10
MZV-Black Waves 8-6
Ladies OW-KGZV 1-10
Black Waves - WPOG 5-3
WPOG-MZV 3-6
KGZV-Black Waves 8-3
Ladies OW - WPOG 1-9
KGZV - MZV 4-6
Black Waves - Ladies OW 13-0

Photos from Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent's post 29/08/2021

Net als hun mannelijke collega’s winnen ook de dames van MZV Waterpolo het indoortornooi in Gent, voor thuisploeg KGZV, de Black Waves, WPOG en Ladies Oost-West. Ook dit damestornooi werd een gezellige namiddag, met ook hier een mooi eerbetoon aan Stefan Damman. Een dikke merci aan de scheidsrechters, alle helpende handen, Gino en Heidi en uiteraard de supporters. Hopelijk tot volgend jaar voor de 5e editie van onze Lenssenscup Outdoor Waterpolo

Photos from Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent's post 28/08/2021

De spelers van MZV Waterpolo winnen het indoortornooi bij de heren. Tielt eindigt tweede, Wase derde, KGZV vierde en Vrije Zwemmers Gent vijfde. Super leuke dag met toffe wedstrijden.

Photos from Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent's post 27/08/2021

Het tornooi begon vandaag met een initiatie beachwaterpolo ism de Vlaamse Zwemfed. De Green Horns, de UGent en de selectie U15/U17 van KGZV maakten er een leuke avond van!

21/08/2021

[UPDATE] De deelnemerslijst voor het indoortornooi van 28 en 29 aug is compleet! Op zaterdag bij de heren : Mix U21-Heren Gentse, MZV Eeklo, Tielt, Wase en Vrije Zwemmers Gent. Op zondag bij de dames: KGZV, WPOG, MZV Eeklo, Ladies Oost-West en last but not least, onze nationale damesploeg Black Waves! Kom gerust eens af! Het zal er gezellig zijn!

20/08/2021

Beste vrienden van de Lenssenscup. Zoals jullie weten is er dit jaar geen Lenssenscup Outdoor Waterpolo in Gent. Corona gaf ons teveel vraagtekens. Maar geen nood, we vervangen ons schitterende tornooi dit jaar door een tornooi in zwembad Strop.
Op zaterdag 28/8 spelen de heren van ondermeer Gentse, Eeklo, Tielt en de Vrije Zwemmers hun voorbereidingstornooi, op zondag al zeker de dames van Gentse, Eeklo. WPOG en Ladies West. Iedereen is welkom, de wedstrijden worden gespeeld tussen 10 en 18u.

04/06/2021

Zin in een waterpolofeestje ?

26/04/2021

Triest nieuws vanuit de club van Enfield...

21/12/2020
30/07/2020

Na rijp beraad is beslist om onze pop-up zomerbar af te blazen. De recente COVID-19 ontwikkelingen maken dat we dit niet kunnen organiseren zoals we dit willen en de gezondheid van elkeen blijft de eerste prioriteit.

20/07/2020

Helaas geen Lenssens Cup in augustus 😢 maar iedereen welkom in haar/zijn eigen bubbel van max.10 personen in de POP-UP ZOMERBAR 😀 van Waterpolo Gent 🤽‍♀️ 🤽‍♂️ aan het zwembad STROP 💪

3 weekends gezellige leute met gekoelde dranken, lekkere hapjes en enkele verrassingen. Meer info volgt later.

20/04/2020

😢 Sportief evenement "Outdoor Waterpolo Gent (Lenssens Cup)" van eind augustus 2020 afgelast.

Als gevolg van de huidige gezondheidscrisis Covid-19 besliste de Vlaamse Zwemfederatie (VZF) om alle geplande clubevenementen in juli en augustus 2020 af te gelasten voor alle zwemdisciplines, inclusief waterpolo. De Koninklijke Gentse Zwemvereniging (KGZV), organiserende club van het 3-daags internationaal sportief evenement “Outdoor Waterpolo Gent – Lenssens Cup” onderschrijft de beslissing van haar sportfederatie VZF en heeft om die reden beslist om editie 2020 (28, 29 & 30 augustus) af te gelasten.

De volgende editie van “Outdoor Waterpolo Gent – Lenssens Cup” staat ondertussen ingepland voor vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2021. Meer info over editie 2021 zal beschikbaar zijn op www.lenssenscup.be en de facebook pagina Lenssenscup. De organisatoren bedanken via deze weg de talrijke vrijwilligers, waterpolo teams, sponsors en partners voor hun begrip in deze uitzonderlijke tijden.

Het KGZV-bestuur blijft optimistisch en hoopt samen met haar leden het nieuwe waterpoloseizoen gezond te kunnen aanvangen vanaf september 2020. De Gentse waterpoloclub KGZV maakt ook van de gelegenheid gebruik om in naam van de Gentse waterpologemeenschap alle ‘helden’ tijdens deze coronacrisis te bedanken. Samen sterk !

18/02/2020

De voorbereidingen zijn opgestart voor de 5de editie. Deze feesteditie kent slechts 1 ambitie: nog meer WATERPOLOFUN.
: noteer nu reeds in jouw agenda het laatste weekend van augustus en Be There !
(klik op de foto voor datum & locatie)

01/01/2020

Onze beste wensen aan alle waterpolovrienden!
Op 28, 29 & 30 AUG 2020 is er de 5de editie van 'Outdoor Waterpolo Gent - Lenssens Cup'. Be There !

18/09/2019

lenssenscup2019

Lenssenscup in de pers, lange reportage op Sport40/StoriesTV
https://vimeo.com/360828155

This is "lenssenscup2019" by AVS OOST-VLAAMSE TELEVISIE on Vimeo, the home for high quality videos and the people who love them.

16/09/2019

Morgenavond om 20u bij Stories TV/ Sport 40, de uitgebreide reportage van de 4e Lenssenscup. Te zien op nr 40 van Telenet. Woensdag op Sport10 van Belgacom !

28/08/2019

Lenssenscup Outdoor Waterpolo Gent's cover photo

28/08/2019

Konvert Beach Waterpolo Gent

Beachwaterpolo voor recreanten op vrijdag 23/8/2019 'in the picture'.
Met dank aan Konvert, Quint, de Vlaamse Zwemfed VZF & Sport Vlaanderen want
https://youtu.be/j7b1eOsSaMs

27/08/2019

Dag waterpolovrienden,

Bedankt voor alle lovende commentaren tijdens en na het event ! We hebben inderdaad een uitzonderlijk weekend meegemaakt... Het was een megasuccesvol WATERPOLOFEEST dankzij jullie allen: spelers, scheidsrechters, familie, supporters, sponsors & partners.

Vele nieuwe vriendschappen, fantastisch weer, een groeiende waterpolocommunity, sportiviteit in & rond het water en ontzettend veel lachende gezichten. GENIETEN !

Als organisatoren gaat dan een droom van maanden voorbereiding in vervulling. Bedankt !

In 2020 is er de 5de editie, dus ... Be There ! 🤽‍♀️🤽‍♂️

27/08/2019

Bij ‘De Gentse’ helpt men van jong tot oud. Bedankt aan de jeugdspelers om een gezellige rustruimte in te vullen (met kleedkamers) voor onze gastclubs. 👍🤽‍♂️🤽‍♀️❤️

26/08/2019

Het moet gezegd: de fotoreportages van onze huisfotograaf Steven zijn opnieuw subliem! Bedankt Steven voor al deze mooie herinneringen. We rekenen nu al op jou voor de 5de editie in 2020 😜👍🤽‍♀️🤽‍♂️

26/08/2019

Dat is het einde, dat doet de deur dicht .... Nog es bedankt aan de GEKKO om ons tijd en ruimte te geven !

26/08/2019

Lenssenscup in de pers: AVS Vandaag, 26/8

25/08/2019

Je moet het maar doen. Een nieuwe locatie vinden binnen de 2u. Een waterpolodorp opbouwen in 8u en terug afbreken in 3u. Dat lukt alleen in een familieclub met tientallen vrijwilligers. Bedankt beste vrienden. Veerkracht en ‘niepleuje’ dat is De Gentse. 👍🤽‍♂️🤽‍♀️❤️

Lenssens cup 2019 25/08/2019

4de editie van de Lenssenscup

25/08/2019

Een top editie met fantastische sfeerverlichting. Logisch. Onze partner is LIGHT POINT. Bedankt !

25/08/2019

Bedankt aan SWING. De kwaliteit van het geluid was weer top ... ondertussen al 4 edities !👍🤽‍♂️🤽‍♀️

25/08/2019

Dank aan onze sympathieke scheidsrechters. Ook zonder hen geen waterpolofeestje ! 👍🤽‍♂️🤽‍♀️

25/08/2019

Dank aan Julien De Smet. Al 4 edities gratis soep voor alle spelers ! Een man met een waterpolohart 👍🤽‍♂️🤽‍♀️

25/08/2019

Tielt wint de Lenssens Cup 2019 met penalties (4-2). Proficiat ook aan De Wase met de finaleplaats. Deze editie was niet alleen ‘speciaal’ maar ook top dankzij alle ploegen en supporters.

25/08/2019

Video's (alles zien)

Dat is het einde, dat doet de deur dicht .... Nog es bedankt aan de GEKKO om ons tijd en ruimte te geven !
Lenssenscup in de pers: AVS Vandaag, 26/8
We gaan stilaan naar het einde van een 3-daags waterpolofeest. Nog 90 min. te gaan tot de grote finale. Wie nog in de bu...
Dag 3 van het waterpolofeest.Dag 2 van de Lenssens Cup.Zon? Check.Spelers? Check.Supporters? Check.Catering? Check.Ambia...

Plaats

Adres


Stropstraat 31
Ghent

Andere Sportlocaties en stadions in Ghent (alles zien)
Zwembad Van Eyck Zwembad Van Eyck
Veermanplein, 1
Ghent, 9000

Het wijste zwembad van België

Zwembad Strop Zwembad Strop
Stropstraat 31
Ghent, 9000

Dit is de fanpagina van het Zwembad Strop.

Flanders Sports Arena Flanders Sports Arena
Zuiderlaan 12
Ghent, 9000

KAA Gent KAA Gent
Ottergemsesteenweg-Zuid 808
Ghent, 9000

Welkom op de officiële Facebookpagina van KAA Gent. Bienvenue sur la page officielle de La Gantoise sur Facebook. Welcome to the official page of KAA Gent

Flanders Sport Arena Flanders Sport Arena
Zuiderlaan 12
Ghent, 9000

Ghelamco Arena Ghelamco Arena
Ghent, 9000

Fun Hockey Gent Fun Hockey Gent
Ghent, 9000

GUSB GUSB
Watersportlaan 3
Ghent, 9000

De Afdeling Sportvoorzieningen van de UGent

K.T.C Sint-Denis Tennisclub K.T.C Sint-Denis Tennisclub
Soenenspark 10
Ghent, 9051

Tennis-Petanque-Bridge

Buffalo's  Zwijnaarde Buffalo's Zwijnaarde
Dorpsstraat 31
Ghent, 9052

Supportersclub "Buffalo's Zwijnaarde"- K.A.A. Gent.

Play Basket in Gent Play Basket in Gent
Tondelierlaan 6
Ghent, 9000

woensdag 19:00-21:00 tondelierlaan 6 9000 Gent

Derby Revolution - European Roller Derby Convention Derby Revolution - European Roller Derby Convention
Sint-Denijslaan 251
Ghent, 9000

The Derby Revolution is Europe's first & original Roller Derby Convention. Everything you love about derby, gathered in one place during a 4 day Derby Fest