28/10/2026
Την Τρίτη, 27 Οκτωβρίου, πραγματοποιήθηκε στο Σωματείο ΘΟΙ Φιλιάς εκδήλωση αφιερωμένη στο ηρωικό Έπος του 1940, τιμώντας το μεγαλείο του αγώνα και τη θυσία όσων αγωνίστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας.
Η εκδήλωση περιλάμβανε ένα ξεχωριστό καλλιτεχνικό πρόγραμμα, γεμάτο συγκίνηση και εθνική περηφάνια, καθώς και ομιλία από τον συγχωριανό μας, Κορνήλιο Χατζηκώστα, ο οποίος ανέδειξε την πολύτιμη προσφορά των Κυπρίων στον αγώνα κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, φωτίζοντας άγνωστες πτυχές της ιστορικής τους συμβολής.
Η βραδιά αποτέλεσε έναν ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του ’40 και μια υπενθύμιση του χρέους μας να διατηρούμε ζωντανή την ιστορική μνήμη και να μεταλαμπαδεύουμε στις νεότερες γενιές τα ιδανικά της ελευθερίας, της αυτοθυσίας και της αξιοπρέπειας.