29/04/2026
ΡΕ ΘΡΥΛΕ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΑΚΟΜΑ ΚΙ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ ΣΕ ΚΛΕΙΣΟΥΝ
Πέρασαν που λέτε τα χρόνια, δουλειές, γκόμενες, σπίτια, παιδιά.. Κάθε Σαββατοκύριακο άγχος, κάθε Σαββατοκύριακο αβέβαιο μα κάθε Σαββατοκύριακο εκεί. Ποιος φταίει σήμερα, και ποιος χθες, ποιος έπρεπε να φύγει, ποιος έπρεπε να μείνει ποιος θα φταίξει αύριο. Ως το επόμενο, μα πάλι εκεί.
Αδερφέ μου, άκου να δεις. Φτάσαμε κάπου που δεν μπορεί να φτάσει κανείς. Πιάσαμε το ΑΠΟΕΛ από το χέρι και το πήραμε στο παράδοξο, στο «ακατόρθωτο», στο παρανοϊκό. ΑΠΟ ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ.. Τρίτη στο Πόρτο και Σάββατο Δασάκι.. θυμάσαι; Πού να θυμάσαι, δουλειές, γκόμενες, σπίτια, παιδιά.. Κάθε Σαββατοκύριακο άγχος, κάθε Σαββατοκύριακο αβέβαιο.
Μα κάθε Σαββατοκύριακο ΕΚΕΙ.
Πόσο θα ταίριαζε το 2009, 83 χρόνια μετά το 1926 τότε, να γιορτάζαμε τα 100 του Θρύλου; Ή το 2011-2012; Ή σε μία από τις χρονιές με τα 7 συνεχόμενα; Θυμάσαι; Όλοι προσκυνημένοι στα πέντε γράμματα, κάθε Σαββατοκύριακο περήφανος, κάθε Σαββατοκύριακο χωρίς καν να σκεφτείς το τι θα μπορούσε να συμβαίνει σε ένα παιχνίδι στις 29 του Απρίλη το 2026, στον ημιτελικό κυπέλλου, για το μοναδικό σου χαρτί, για την ιστορία των 100 του ΑΠΟΕΛ μας..
Μπα. Την χρυσή σελίδα στον χρόνο συμπλήρωσης των ένδοξων 100 του Θρύλου, την γράφουμε ΕΜΕΙΣ κάθε εβδομάδα στο πέταλο αδερφέ. Απίστευτο. Στη χειρότερη μας ίσως χρονιά τα τελευταία 10 χρόνια, sold out τη μια εβδομάδα, sold out την άλλη, 90 λεπτά φωνή. Για το παράδοξο, για το «ακατόρθωτο», για το παρανοϊκό. Πού να στα λέω, Θρύλε τα μυαλά μου.
Είναι που λέτε το παιχνίδι της Τετάρτης, που για να γίνει εκείνο που φοβούνται, χρειάζεται 10 λεπτά από τον καθένα μας να σκεφτεί τι πέρασε με τον Θρύλο στη ζωή του. Χαρές, λύπες, μαθήματα ζωής, ταξίδια, αδερφούς, εχθρούς, βία, συναισθήματα. Μιλάμε για ένα παιχνίδι, στη Λευκωσία, στις γειτονιές μας. Ένα παιχνίδι που αν το καλοσκεφτείς, συγκρίνοντάς το με τις ανατροπές που πέτυχε ο Θρύλος και τα ψυχολογικά που σκόρπισε, δεν θα μπορούσαμε να κάνουμε κάτι άλλο παρά μόνο να ετοιμαστούμε, να φτιαχτούμε και να πάμε να τους γαμήσουμε στα τέσσερα - μέσα στην κόλαση. Όπως άλλοτε συνήθιζαν οι κάθε λογής πελάτες, ειδικότερα οι φλώροι εκ πουτανούπολης.
Στο κάτω κάτω, μιλάμε για μια ομαδούλα με 18 τρόπαια (συμπεριλαμβανομένων 4 Σούπερ Καπ, και 1 πρωτάθλημα Β' κατηγορίας) που αυτοαποκαλείται «θρύλος», συγκρίνοντας τους εαυτούς τους με τον μοναδικό Θρύλο με τα περισσότερα τρόπαια (65) και με τις μεγαλύτερες επιτυχίες σε Κύπρο και Ευρώπη.
ΡΕ ΘΡΥΛΕ, ΜΑΖΙ ΣΟΥ, ΣΤΗΝ ΠΙΟ ΛΑΜΠΡΗ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΣΟΥ!
Αδερφέ, πάμε για τα αυτονόητα. Πάμε για ακόμα ένα παράδοξο, πορτοκαλί παραλήρημα. Ας θυμίσουμε σε όλες τις πολύχρωμες πουτάνες μας σε όλη την Κύπρο ποιος είναι ο δολοφόνος των ονείρων τους.
Ας θυμίσουμε σε εμάς και στις επόμενες γενιές ποιος έγραψε την ιστορία στα 100 του Θρύλου.
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ - ΟΛΟΙ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ!
ΕΜΕΙΣ ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ!
08/11/2021
03/08/2021
31/07/2021
08/04/2021
03/03/2021
06/01/2021
12/12/2020
17/10/2020