03/05/2026
(Photo Kyorugi 1)
PTNS-SSC-MSNS State Taekwondo WTF Championship 2026
Taekwondo Training , Self Defence Training and Martial Art Training for all
03/05/2026
(Photo Kyorugi 1)
PTNS-SSC-MSNS State Taekwondo WTF Championship 2026
03/05/2026
(Photo 1)
PTNS-SSC-MSNS State Taekwondo WTF Championship 2026
03/05/2026
MAKLUMAN KHAS KEPADA AHLI KELAB TAEKWONDO SMART (WTF) BINTULU
Semua ahli Kelab Taekwondo Smart (WTF) Bintulu dimaklumkan bahawa Kejohanan Taekwondo WTF “PTNS-SSC-MSNS State Taekwondo WTF Championship 2026” yang berlangsung pada 16 hingga 18 April 2026 bertempat di Stadium Tertutup Bintulu.Kejohanan ini dianjurkan hasil kerjasama antara Persatuan Taekwondo Negeri Sarawak (WTF), Sarawak Sports Corporation (SSC) dan Majlis Sukan Negeri Sarawak (MSNS).Untuk makluman semua ahli, kelab kita merupakan antara pihak yang terlibat secara langsung dalam pengelolaan kejohanan ini bersama Pejabat Pendidikan Daerah Bintulu. Oleh itu, penglibatan aktif daripada semua ahli amatlah digalakkan sama ada sebagai peserta, sukarelawan mahupun penyokong pasukan. Kejohanan peringkat negeri ini sangat penting kerana ia menjadi penanda aras kepada prestasi atlet serta peluang untuk menguji tahap kemahiran masing-masing. Selain itu, kejohanan ini juga merupakan platform utama untuk melayakkan diri ke pertandingan yang lebih tinggi di peringkat kebangsaan di bawah kejohanan rasmi Taekwondo Malaysia (WT).
Lebih penting lagi, kejohanan ini merupakan salah satu laluan pemilihan atlet ke SUKMA 2026 yang akan berlangsung pada Ogos 2026. Oleh itu, semua atlet kelab disarankan untuk membuat persiapan rapi dari segi fizikal, mental dan disiplin latihan.
“Bersatu, Berdisiplin, Berjaya!”
17/04/2026
Bintulu-Smart Taekwondo (WTF)
Kepada seluruh pasukan Bintulu-Smart Taekwondo (WTF) yang terdiri daripada 141 atlet (Kyorugi & Poomsae), pengurus pasukan serta jurulatih,
Anda semua adalah lambang semangat, disiplin dan kekuatan sebenar. Setiap titisan peluh, latihan tanpa henti dan pengorbanan yang telah dicurahkan adalah bukti komitmen anda sebagai seorang pejuang.
Teruskan berjuang dengan penuh keyakinan, hormati lawan, dan berikan yang terbaik di gelanggang. Menang atau kalah bukan ukuran utama, tetapi keberanian untuk mencuba dan semangat untuk tidak pernah berputus asa adalah kemenangan sebenar.
Pihak kami ingin merakamkan setinggi-tinggi penghargaan dan terima kasih atas sokongan serta kerjasama yang telah diberikan oleh semua pihak.
Bintulu Smart kuat, berdisiplin, dan bersatu!
Fight Smart, Fight Strong! 🥋🔥
05/04/2026
🌟 Untuk Atlet
“Disiplin di gelanggang melahirkan kecemerlangan di bilik darjah. Taekwondo bukan penghalang, tetapi kekuatan untuk mencapai kejayaan akademik.”
“Setiap tendangan mengajar fokus, setiap latihan membina ketahanan—itulah kunci kejayaan dalam pelajaran.”
“Jadilah atlet yang hebat dan pelajar yang cemerlang, kerana kedua-duanya lahir daripada usaha dan disiplin yang sama.”
05/04/2026
Anda memang mantap 💪
05/04/2026
❤️ Untuk Ibu Bapa
“Sokongan anda di belakang tabir adalah kekuatan sebenar anak-anak. Taekwondo membentuk sahsiah, akademik melengkapkan masa depan.”
“Anak yang aktif dalam sukan bukan hilang fokus, tetapi sedang belajar mengurus masa, disiplin dan tanggungjawab.”
“Kecemerlangan bukan hanya di atas kertas, tetapi juga pada nilai diri yang dibentuk melalui sukan.”
| Tuesday | 07:00 - 21:30 |
| Wednesday | 19:00 - 21:30 |
| Thursday | 19:30 - 21:30 |
| Friday | 18:00 - 21:30 |
| Saturday | 14:30 - 18:00 |