01/08/2025
๐ข WAJIB DIBAYAR MULAI 1 OGOS 2025!
Gaji minimum RM1,700 kini berkuat kuasa sepenuhnya!
Majikan wajib:
1๏ธโฃ Bayar kadar minimum kepada semua pekerja yang layak kecuali pekhidmat domestik (๐ฐ๐๐
๐๐๐๐
๐ ๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐ ๐
๐ ๐๐๐๐๐ ๐๐๐
๐๐๐๐๐ ๐๐๐๐๐๐๐
๐๐๐๐๐)
2๏ธโฃ Kadar gaji minimum yang ditetapkan tidak halang pekerja dan majikan untuk berunding kadar gaji melebihi kadar gaji minimum
3๏ธโฃ Patuhi undang-undang โ elak didenda & dikenakan tindakan undang-undang
๐ผ Ini komitmen Malaysia MADANI dalam memastikan kebajikan pekerja terus terpelihara dan dilindungi di tempat kerja.
Maklumat lanjut di ๐ minimumwages.mohr.gov.my
26/11/2021
*WEBINAR UNDANG-UNDANG PERBURUHAN 2.0*
*_-Jenis-jenis Pembuangan Kerja-_*
HURESA TRAINING & CONSULTANCY SERVICES menyeru semua Majikan-Majikan mahupun Pekerja-Pekerja untuk menyertai webinar ini bagi menambah ilmu pengetahuan berkaitan *Jenis-Jenis Pembuangan Kerja* sepertimana butiran berikut:-
Tarikh : 12 Disember 2021 (Ahad)
Masa : 10.00 pagi hingga 12.00 Tengah Hari
Platform : Zoom Meetings (Link akan Diberikan Selepas Pendaftaran)
Pendaftaran Webinar ini boleh dibuat melalui pautan https://forms.gle/3UJ2Exno7gxVVGhQA
Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi pegawai pada pautan WhatsApp di bawah:
๐โNajwa: https://wa.me/60136125960
๐๐ปโโ๏ธNajib: https://wa.me/60124995897
18/08/2021
HAK MAJIKAN vs. HAK PEKERJA
Setiap orang mempunya hak masing-masing. Begitulah di dalam alam pekerjaan. Majikan mempunyai hak mereka dan Pekerja pun mempunyai hak mereka.
Mari kita lihat dengan lebih jelas dan tuntas, apakah hak-hak Majikan dan Pekerja menurut Dua (2) Akta berbeza akan tetapi berada di bawah Satu (1) Kementerian yang sama iaitu Kementerian Sumber Manusia.
Jom sertai kami dalam Webinar Undang-Undang Perburuhan (Isu Semasa dan Penyelesaian). Untuk pendaftaran, boleh klik link di bawah https://docs.google.com/forms/d/1QPfR5pZ4qCkXVAE6UE61AcmyRc52hfUZGjwb0ZNtf4k/edit
Pendaftaran hanya RM30 sahaja dan anda akan mendapat ilmu yang bermanfaat yang tidak ternilai.
************************************************
Ikuti perkembangan terkini melalui Channel Rasmi Huresa Training & Consultancy Services:
https://www.facebook.com/HTCS.HURESA
16/08/2021
SEKALUNG TAHNIAH ATAS PERLANTIKAN SEBAGAI PENGARAH BUKAN EKSEKUTIF ( NON-EXECUTIVE DIRECTOR) NICHIAS FGS SDN. BHD.
Huresa Training & Consultancy Services mengucapkan tahniah kepada YBjks. Dato' DR Aswandi Bin Haji Mohamed Hashim di atas pelantikan sebagai Pengarah Bukan Eksekutif ( Non-Executive Director) kepada Nichias FGS Sdn. Bhd.
Perlantikan ini merupakan pengiktirafan kepada satu-satunya Anak Melayu / Bumiputera / Warganera Malaysia yang dilantik oleh Syarikat Nichias FGS Sdn. Bhd. (Pemilikan Penuh Jepun) sejak mula dibuka pada tarikh 27 Ogos 1990.
Semoga pelantikan YBjk. Dato' DR ini dapat terus memacu institusi tersebut ke arah yang lebih cemerlang sejajar dengan isu semasa hari ini yang dahagakan rujukan serta fakta berteraskan nas-nas undang-undang dan Islam.
Semoga terus dipayungi dan mendapat keredhaan oleh Allah SWT.
************************************************
Ikuti perkembangan terkini melalui Channel Rasmi Huresa Training & Consultancy Services:
https://www.facebook.com/HTCS.HURESA
06/08/2021
Assalamulaikum dan Salam Sejahtera,
Ketika wabak Pandemik Covid-19 melanda, banyak bisnes TERPAKSA DITUTUP dan berada dalam keadaan MODE SURVIVAL, Anda DIBERHENTIKAN KERJA atau DALAM TINDAKAN untuk DITAMATKAN PERKHIDMATAN. Di mana anda pada waktu ini?
Dengan keadaan Ekonomi yang tidak menentu dan keadaan politik yang tidak stabil.
HURESA TRAINING & CONSULTANCY SERVICES menyeru usahawan dan bakal usahawan, pekerja yang ditamatkan perkhidmatan, industri-industri kecil mahupun pelajar dalam Webinar Undang-Undang Perburuhan: Isu Semasa Dan Solusi
Misi kali ini adalah SELAMATKAN BISNES ANDA DALAM SITUASI PANDEMIK COVID-19 secara menyeluruh:-
Ini untuk Usahawan yang terkesan akibat wabak pandemik Covid-19 dalam menguruskan kakitangan;
1. Usahawan yang berdepan dengan ketidaktentuan jualan dan terjerumus dalam hutang dan tindakan pihak Berkuasa;
2. Bisnes yang terjejas akibat Wabak Pandemik Covid-19;
3. Kilang-Kilang terpaksa ditutup atas arahan pihak Agensi Kerajaan; dan
4. Hak Majikan dan Pekerja di bawah Akta Kerja 1955.
Jadilah Yang Pertama untuk dapatkan AKSES sekarang. Kongsikan Peluang ini pada rakan-rakan dan ahli keluarga anda yang TERKESAN akibat Pandemik Covid-19. Peluang untuk BANGKIT SEMULA bersama HURESA TRAINING & CONSULTANCY SERVICES.
HUBUNGI SEKARANG MELALUI TALIAN
013-492 3562 ATAU 012-499 5897 ATAU 013-612 5960
PENDAFTARAN webinar boleh dibuat melalui:-
https://docs.google.com/forms/d/1QPfR5pZ4qCkXVAE6UE61AcmyRc52hfUZGjwb0ZNtf4k/edit
JOM SERTAI KAMI SEKARANG TEMPAT ADALAH TERHAD
HURESA TRAINING & CONSULTANCY SERVICES.
05/08/2021
HURESA TRAINING & CONSULTANCY SERVICES dengan ini mempelawa / mengajak kepada semua yang berminat untuk mendalami ilmu berkaitan Perundangan Perburuhan bagi menyertai WEBINAR UNDANG-UNDANG PERBURUHAN sepertimana butiran berikut:-
Tarikh : 31 Ogos 2021 (Selasa)
Masa : 10.00 pagi hingga 12.00 Tengah Hari
Platform : Zoom Meetings (Link akan Diberikan Selepas Pendaftaran)
Pendaftaran Webinar ini boleh dibuat melalui pautan https://docs.google.com/forms/d/1QPfR5pZ4qCkXVAE6UE61AcmyRc52hfUZGjwb0ZNtf4k/edit
๐Pendaftaran terawal sebelum tarikh 27 Ogos 2021 akan mendapat diskaun istimewa.
Untuk sebarang pertanyaan, boleh hubungi pegawai pada pautan WhatsApp di bawah:
๐๐ปโโ๏ธEncik Hisyam : https://wa.me/60134923562
๐โPuan Najwa: https://wa.me/60136125960
๐๐ปโโ๏ธEncik Najib: https://wa.me/60124995897
19/02/2020
IndustrialAccident and Court Case - Ir Hj. Mohd Khalil Ishak
30/06/2019
Safety Training - CSJ Transport Penang
12/04/2019
๐ฅBILIK SEMINAR UNTUK DISEWA๐ฅ
๐ 40 PAX (Kerusi dan Meja Lipat)
๐ LCD Projector berserta layar putih;
๐ Berhawa dingin;
๐ Lokasi yang strategik;
๐ Parking yang banyak;
๐ Ruang Makan, Ruang Menunggu, Surau dan Tandas juga disediakan.
๐ฒ PERTANYAAN DAN TEMPAHAN๐ฒ
๐ 016-478 4093 - HAFEZ
๐ 012- 499 5897 - NAJIB
๐ 013- 472 9941 - WAWA
Huresa Training & Consultancy Services
12/04/2019
๐ฅ PROMOSI ๐ฅ
๐ฅ PROMOSI ๐ฅ
ANDA PERLUKAN BILIK SEMINAR /TRAINING DI
KAWASAN ALOR SETAR, KEDAH DARUL AMAN
๐๐๐ Sila hubungi pihak Kami segera, maklumkan tarikh anda pihak Kami akan menyediakan perkhidmatan yang terbaik bagi kelancaran program Anda ๐๐
Terima Kasih.
Huresa Training & Consultancy Services