Standaard Muide

Standaard Muide

Comments

- Slotconclusie, 4de A! 5700 fans!!!!!-

Ook voor de A reeks een slotconclusie. Met amper 1 punt verschil won Standaard Muide de titel voor concurrent Oostakker. Dat het nog zo lang spannend bleef is de verdienste van Oostakker, dat een 6/6 liet noteren tegen de kampioen. T1 Lammens mag binnenkort een cavatje gaan drinken met de spelers op het stadhuis. Vermeeren was de topschutter van Muide, Alain VDB tekende voor maar liefst 15 clean sheets en de minste tegendoelpunten. Nog een opvallende statistiek: het slikte geen enkel doelpunt op hoekschop of vrije trap! Muide denkt gewapend te zijn om volgend seizoen een rustig seizoen te beleven in 3de, of is de ambitie van het bestuur hoger?

SKV Oostakker moet dus tevreden zijn met plek 2. Coach Waeytens liet eerder vallen dat hij enkel tevreden kon zijn met de titel, maar moet het dus nu doen met een eindronde. Sportief verantwoordelijke Tim vH zei al van speeldag 1 dat het doel was om de eindronde te halen, om nadien dan ook effectief te promoveren. 112 doelpunten, al moeten we zeggen dat het er meer waren had Knesselare en Avrasya geen FF gegeven voor dit seizoen. Van Holderbeke en Sompel waren de productiefste spelers dit seizoen, 49 en 25 stuks. Het zijn waanzinnige aantallen. In de eindronde treffen ze Winnik B, zonder twijfel een onbekende tegenstander. Ze werden ook 2de, dus het wordt zeker geen zondagswandeling. Als afsluiter wens ik nog iets recht te zetten van de laatste keek op de week, de sneer naar men ex schoonvader was er niet om iemand belachelijk te maken. Ik bedoelde het als een kleine ludieke sneer, maar misschien is dasprovincial niet het juiste kanaal voor zulke dingen. Excuses en succes in die eindronde!

SK Vinderhoute klom op de laatste speeldag alsnog naar plek 3, een knappe prestatie. De troepen van Bjorn De Paepe scoorden in elke wedstrijd, en klokt af op 51 punten. Wederom een sterk seizoen van de ploeg met het zo gekende veld. Het verloor dit seizoen maar 3x, wat een knalprestatie is in deze sterke reeks. Een echte beloning kregen ze niet met hun affiche in de eindronde, met VV9000 treffen ze wellicht 1 van de betere ploegen uit 4de. Het thuisvoordeel kan natuurlijk het verschil maken, want op Vinderhoute kan het altijd spoken. Met De Jonghe en Berbiers zagen we dit seizoen ook 2 spelers “doorbreken”, omringd door de oudjes De C**k en Van Doorne. Veel succes SKV!

Akkers Middelburg, jullie hebben nog een prijs te goed van onze redactie. Jullie winnen een cadeaubon van decathlon na de gewonnen dag allemaal actie. De gegevens sturen we nog op. Maar dus, Akkers Middelburg. Als een komeet aan de competitie begonnen, het werd zelf titelkandidaat. De eerste nederlaag kwam er pas op Muide, de voorlaatste van de heenronde. In hun allerlaatste thuismatch ontnamen ze bijna het titelfeest van Muide, maar de doelman moest zich alsnog gewonnen geven in minuut 86. Het is wat anders dan de 9-0 en 8-0 in andere reeksen op de slotspeeldag, zonder iemand te beschuldigen uiteraard. Laureyns hangt zijn schoenen aan de haak, al zal hij ze met plezier naar 3de nog brengen. Zevergem is wel een taaie klant, een heel mooie affiche! Veel succes heren, en wat een fantastische bende hebben we mogen leren kennen.

5de, de eindronde is binnen. Een moeilijke start maar na de nederlaag tegen Muide begon het aan een waanzinnige reeks. Op het einde sputterde de motor terug maar de 5de plaats was al lang binnen. We hebben het over WSL Lotenhulle. Sander Naert klokt af op 23 doelpunten, Bart Feys heeft er een goed jaar opzitten. Met Schoonaarde B komt er een ploeg op bezoek die op papier onbekend is, tenzij Bart hier en daar spionnen heeft rondlopen. Spannend zal het zeker worden, uiteraard duimen wij mee.

Het werd een driestrijd voor plek 6, maar uiteindelijk werd het pleit gewonnen door Sk Ooidonck Leerne. De sympathieke heren met hun veld niet ver van het kasteel behaalden 29 punten. Zelf werden we daar goed gesoigneerd met boterhammen, maar stiekem zijn we content dat we er niet meer moeten spelen. De wind kan daar verschrikkelijk zijn, een wedstrijd voor de echte knokkers. Dit seizoen vaak niet voltallig geweest, anders zat er misschien nog wat meer in voor jullie. Volgend seizoen een iets grotere kern, en misschien in de toekomst een kunstgrasveld? We gunnen het jullie van harte.

Excelsior Balgerhoeke parkeert zich op plek 7. Het nam rond de jaarwisseling afscheid van Van Daele, ondertussen aan de slag bij Assenede. Geert Claeys nam over en deed het ook goed, de basis staat er om volgend seizoen te mikken op die eindronde. Balgerhoeke zal altijd de ploeg zijn van de locomotief die er elk halfuur passeert, maar uiteraard zijn ze meer dan dat. Veel succes komend seizoen!

KV Eendracht Aalter B stelde ons toch wat teleur met een 8ste plek, in deze groep zat een pak meer. Wijze bende, allemaal smekend achter een interview maar de rechterkolom is te weinig. De eerste ploeg gaat naar de nationale reeksen, dus we gaan er van uit dat Aalter hoopt dat de B ploeg rap in 3de of zelf 2de geraakt. Afwachten wat het plan is volgend seizoen, maar als er enkele afhaken bij de A ploeg kan het zeer snel gaan. Veel succes aan de Aalter boys, oprecht een wijze bende.

E. Vinkt telt 1 punt minder dan Aalter, Giët moest vaak puzzelen aangezien de A ploeg af en toe hulp nodig had van de B ploeg. Het lot van de B ploeg heet dat dan. Dat het een wijze bende is kon ik zelf vaststellen toen onze spits door hun tafel zakte, ondanks een rondje kregen we alsnog een factuur in de bus. Das provincial, klote pleujtoafels. De B ploeg heeft hoe dan ook stappen gezet en kon enkele knappe prestaties afleveren. Soms kreeg het ook wat te weinig, men had zeker in de linkerkolom kunnen eindigen. Veel succes volgend seizoen!

Anatolia sluit het seizoen af op plek 10.

Rest mij nog Excelsior Donk, F.C. Rooigem en KVVK Bassevelde. Donk kende een lange zoektocht naar een T1, alsook naar puntengewin. Het was een moeilijk seizoen maar desondanks zijn ze blijven voortstrijden tot de laatste snik. In tegenstelling tot anderen die onze reeks verlaten hebben zo laat op het seizoen. Blijft een jammere zaak, dat gelukkig geen invloed had op de titelstrijd. Rooigem tekende voor 11 punten, geen idee of het daar tevreden mee is maar ze werken voort op hun manier. De ploeg van de buurt geeft kansen aan iedereen, en iedereen is er ook welkom. Wie weet waar ze nog zullen stranden als hun jeugdploegen beginnen door te stromen naar de eerste ploeg? Bassevelde, jullie hebben afgezien dit seizoen. Toch wel ons petje af voor jullie volharding en de zoektocht naar oplossingen om alsnog te kunnen spelen ipv FF te geven. De coach meerdere malen op het veld, de ex coach idem dito. Jeugdcoaches die komen depanneren etc. Een moeilijk jaar, maar binnen enkele jaren kunnen jullie de vruchten plukken van deze jonge groep. Veel succes, alsook met het internationaal toernooi!

Dasprovincial!
- Keek op de week, 4de provinciale A -

Naar deze nabeschouwing keek ik toch al even uit. Als trainer van Standaard Muide eindelijk mogen neerpennen dat we de titel hebben gepakt op Akkers Middelburg. De hoeveelheid alcohol is nog niet volledig uit mijn bloed verdwenen maar toch ga ik snel wat neerpennen. Na de verloren wedstrijd op Oostakker zaten we eventjes in een dipje, maar de berichten van Arne Lippens en Glen VDC gaven ons een pak extra motivatie. Waarvoor dank heren. Ook een bedankje aan mijn ex schoonvader Eddy Belaey die in de heenronde liet verstaan dat we te veel show verkochten op sociale media. Verder was hij ook niet zeker of ik de terugronde zou halen, valt dat toch even anders uit. Maar geen kwaad woord over mijn ex schoonvader, hij gaf me zijn trofeeënkast uit zijn periode toen hij jarenlang T1 was. Gezien die leeg was leek het hem beter om ze aan mij te geven. Uit het oog maar nooit uit het hart, zo gaat dat met ex schoonvaders.

Muide won dus op Middelburg met 0-2. De thuisploeg hield zijn jaarlijkse bbq en klokte af op meer dan 100 eters! Pieters zat met zijn handen in het weinige haar en had heel wat afwezigen. Muide stond compleet en diende zelf enkele A kern spelers thuis te laten wegens maar 15 plaatsen op het wedstrijdblad. Middelburg zorgde voor heel wat hete standjes voor doel bij elke stilstaande fase. De thuisploeg wou absoluut vermijden dat de bezoekers de titel zouden vieren op hun terrein. D’Havé leek een vrije trap in de kruising te pegelen, maar Laine hield zijn netten droog. Muide claimde 2x een strafschop maar de ref wou er niet van weten, het kreeg ook nog enkele goede kansen maar rusten gingen we met 0-0. In de 2de helft was Muide baas en was het wachten op een doelpunt. Voor de Muide supporters duurde het dan weer iets te lang, de spanning was te snijden. Voorzitter De Grauwe besloot om naar de koers te kijken, das provincial. Na enkele grote kansen viel de 0-1 toch, Donkor trapte de 0-1 op aangeven van De Wilde tegen de netten. De omheining moest er aan geloven, niet veel later viel ook de 0-2 via Vermeeren. Kampioen, de taferelen na de wedstrijd houden we intern.

F.C. Rooigem keek Sk Ooidonck Leerne in de ogen, dat nog op koers is voor plek 6. Na 10min klom Leerne op voorsprong na een doelpunt van Deceukelier. Rooigem was niet van slag en lukte de gelijkmaker na een hoekschop, Wuyts was de afwerker. Op het halfuur klom Leerne terug op voorsprong en niet veel later werd het zelf 1-3. Match gespeeld zou je denken. Na de rust gaf Leerne nog meer gas bij en het werd al snel 1-5! Rooigem kwam nog terug tot 3-5 maar het slotakkoord was voor de bezoekers. Vanneste en Ervynck maakten er elk 2. Leerne doet een mooie zaak in het klassement!

SKV Oostakker trok naar WSL Lotenhulle met maar 1 doel, zelf winnen en hopen dat Muide een steek zou laten vallen. Lotenhulle wist de heenmatch te winnen en dus waren de bezoekers er niet gerust in. Veel info over de wedstrijd heb ik niet ontvangen, maar Oostakker won met het kleinste verschil na een strafschop van VDC. Na de wedstrijd kregen ze te horen dat Muide won, geen feest voor de bezoekers. Beide ploegen spelen wel eindronde!

Excelsior Donk versus Excelsior Balgerhoeke, een duel waar de uitploeg nog droomt van plek 6. Donk zelf staat al het hele seizoen rond dezelfde plaats en zal deze ook niet meer verlaten. Veel info omtrent deze wedstrijd hebben we niet dus we kijken naar RBFA en zien dat Balgerhoeke 2x op voorsprong kwam via Van Waeyenberghe. Donk bleef knokken want de gelijkmaker viel in de allerlaatste minuut, Van Hecke was de held van Donk. Drawke, thuisploeg tevreden en de bezoekers met een kater?

Afsluiten doen we met de overwinning van Vinkt tegen Bassevelde, alle doelpunten vielen in het slotkwartier. Hier was Van Meenen de held met een strafschop in minuut 87.

Amper 5 wedstrijden dus, dasprovincial.

De club in de Gentse dokken. De club in je buurt, waar iedereen welkom is en vooral aandacht besteed

Werkend zoals gewoonlijk

24/03/2023

Nee, we zijn nog niet gereed. Quentin 'Gust' Vanhoucke komt volgend seizoen onze ploeg versterken. De centrale verdediger komt over van Meetjesland. Welkom! ✍

19/03/2023

De beste manier om een 1-7 nederlaag door te spoelen:

18/03/2023

ZOMERGEM AWAY

14/03/2023

Op zondag 9 april komt de paashaas langs in onze kantine. Naast paaseieren voorziet hij ook een heerlijk buffet. 🐣

Mail naar [email protected] om je in te schrijven! 💛

11/03/2023

Rechtstreeks duel voor plaats 4, vanavond om 20u op de Muide!

10/03/2023

We zijn dringend op zoek naar extra sportieve krachten om zo meer jongeren uit de buurt de kans te geven om te voetballen.

Vanavond om 20u geven we een woordje uitleg bij onze visie aan alle geïnteresseerden. Iedereen welkom in onze kantine! 👋

06/03/2023

EXTRA SPORTIEVE KRACHTEN GEZOCHT 🚨

Het gaat goed met Standaard Muide. We hebben vooruitzicht op een extra veldje en kleedkamers, we zien alsmaar meer interesse in onze club met 300 kinderen op de wachtlijst,...

Maar onze trainersgroep is te klein om volgende seizoen de juiste begeleiding te garanderen voor al onze spelers.

Daarom gaan we meer beroep doen op ouders, broers, vrienden,... om sportief mee te helpen.

Dat hoeft niet onmiddellijk als eindverantwoordelijke voor een ploeg. Wil je bijspringen door eens een wedstrijd te coachen of helpen met een training? Dan is dat ook heel waardevol. Je hoeft zelf niet op een hoog niveau gevoetbald hebben. Goesting is belangrijker dan ervaring. We zorgen voor ondersteuning, en wie wil, kan zelfs gratis opleiding volgen.

Wil je eens komen luisteren? Nu vrijdag 10 maart om 20u spreken we af met een pot en een pint in onze kantine met iedereen die kan helpen.

Tot dan!

05/03/2023

0-5 tegen SK Wachtebeke. Staan wij weer op plaatske 5 ze. 🖤

05/03/2023

Nog een beke wachten tot 15u!

04/03/2023

Hij blijft! Mike Lammens zal ook volgend seizoen T1 zijn van de Muide. 🤝

02/03/2023

Transfernieuws: Kwame Adutwum is volgend seizoen een speler van Standaard Muide. de flankspeler komt over van FCE Meetjesland. Welkom Kwame! ✍️

27/02/2023

Zijn wij weer vertrokken ze 👋

26/02/2023

Nog eens een thuismatch op zondagnamiddag. Het zonneke schijnt. Tot straks!

Aftrap: 15u00

Photos from Standaard Muide's post 13/02/2023

We gingen gisteren met 4-1 onderuit tegen SK Lochristi. Niet plezant. Maar er zijn ergere dingen in het leven, zoals ________ (vul aan ✍)

12/02/2023

Nja

🚨 VERDIENDE 4-1 OVERWINNING TEGEN DE BUREN VAN DE MUIJE 🚨

Dit na 50 min met 10 man! We dringen de TOP 4 weer binnen 🤍💙

PS: de 4-0 was een heerlijke omhaal van Charles Ghyselinck

12/02/2023

Het duel voor plaats 4 in de stand!

Om 15u in Lochristi 🤝

07/02/2023

We blijven bouwen aan de ploeg voor volgend seizoen. Middenvelder Daniel Duah verruilt FC Anatolia voor Standaard Muide. Welkom, Daniel! ✍️

05/02/2023

Toen waren ze met 6. We verwelkomen volgend seizoen nog een nieuw gezicht bij de Muide. Aanvaller Jordy De Meyer komt over van KVVE Massemen. Welkom, Jordy! ✍️

04/02/2023

18/18, ist een reekske? 🚂

04/02/2023

MATCHDAY 💥

02/02/2023

Hapje gaan eten bij tapasbar Te Gusta 🤌 Merci voor de warme ontvangst Carlos Diaz! 💙❤️

Muide op bezoek altijd leuk
VISCA MUIDE

29/01/2023

Terwijl we wachten op de andere helft van de foto willen we dit alvast meegeven:

We verslaan SXW met 1-0 dankzij een goal van Ben Nuytinck (als we hem mogen geloven).

15 op 15 voor de Muide! 🚂 🖤

28/01/2023

Om 20u ontvangen we Winkel. Tot vanavond! 🫵

26/01/2023

De vijfde inkomende transfer voor seizoen 2023-2024: Senne De Landtsheer. De flankverdediger verlaat KFC Heusden voor Standaard Muide. Welkom, Senne! ✍️

24/01/2023

‘t Is gebeurd: een Bruggeling bij de Muide. Verdediger Maxime De Nolf bleef na zijn studies plakken in Gent. We begrijpen waarom. Volgend seizoen verruilt hij KSK Wenduine voor Standaard Muide. Welkom, Maxime! ✍️

23/01/2023

Nog geen punt laten liggen in 2023! 🤞

21/01/2023

VINDERHOUTE AWAY 🚌

Start: 20u00
Sportstraat 24, Lovendegem

20/01/2023

Jeugdtrainers Lukáš en Brecht behaalden hun Start2Coach-diploma. Proficiat mannen en bedankt voor de inzet! 👏

Gisterenavond ontvingen coaches van de Elk Talent Telt partnerclubs, het SL9K Buurtvoetbalnetwerk en het Gentse Wandelvoetbalnetwerk hun attest na het succesvol beëindigen van de Vlaamse Trainersschool Start2Coach opleiding. Dank voor de inzet, gefeliciteerd met het attest en succes op de Gentse velden en pleintjes! Met de steun van vdk bank ⚽️💙🌍

19/01/2023

En nog meer transfernieuws: Abdelillah Barrhane maakt komend seizoen de overstap van KVV Zomergem naar Standaard Muide. Hij kan zowel op de flank als centraal op het middenveld uit de voeten. Welkom, Abdel! ✍

18/01/2023

Geboren en getogen in West-Vlaanderen, maar volgend seizoen aan het werk te zien tussen de Gentse dokken. Middenvelder Simon Vandamme maakt de overstap van SV Moorslede. Welkom wi! ✍

17/01/2023

Van de Latemse elite naar de marginalen van de Moaje, is't een overstapke? Onze eerste inkomende transfer is een feit. Centrale verdediger Kevin Fiers speelt volgend seizoen in het zwart en het geel. Welkom, Kevin! ✍️

14/01/2023

VIIIEEER - NUL 🔥

13/01/2023

Morgen nodigen we iedereen om 20u00 uit om samen het nieuwe jaar in te zetten. 🥂

Er is gratis toegang voor de wedstrijd tegen FC Kaprijke-Bentille en in de kantine trakteren we op hapjes. Tot dan! 🫶

08/01/2023

Eerste driepunter van het jaar 🫡

08/01/2023

En nu voor echt!

Aftrap 14u30 in Belzele

17/12/2022

⌚️ 20u00 📍 Belzele

15/12/2022

Koken tijdens de feestdagen? Goe zot! Een boxke bestellen bij onze partner Chaflo dat is gemakkelijk en lekker😋

Kies je favoriete menu en gewenste afhaalmoment via: https://chaflo.be/kerst-en-eindejaarsbox/

Smakelijk!

Wij hebben een kerst- en eindejaarsbox samengesteld zodat jij zorgeloos de feestdagen kunt invliegen. Bestel nu via chaflo.be en geniet van de gezellige eindejaarsperiode! 🎄

14/12/2022

Nu de stenen hier uit de grond vriezen, is het de moment om je vakantie voor 2023 te boeken! ☀️

Onze partner Holiday Houses beschikt over vakantiewoningen aan in de regio Alicante, aan de Costa Blanca Zuid. 🌴

Haast je naar www.holidayhouses.be voor meer inlichtingen!
Je kan ook bellen of Whatsappen via 0032472739005

Photos from Stad Gent's post 13/12/2022

Kpakpo van onze U17 schreef samen met zijn klasgenoten het boek ‘Helden van HTISA’ ✍️

Missie

​Standaard Muide, opgericht in 2015, is de lokale voetbalploeg van de buurten Muide en Meulestede.

Het bestuur, bestaande uit oud-spelers en jeugdtrainers, zorgt voor een structuur waarbij de jeugd- en seniorenwerking volledig op elkaar zijn afgestemd.

Door in te zetten op de doorstroming van eigen jeugd, werken we aan de verdere verankering van de club in de buurt en geven we een nieuwe impuls aan de sportieve ambities van de eerste ploeg.

Als buurtclub willen we sportieve en sociale ontplooiingskansen bieden aan de lokale jongeren, ongeacht leeftijd, geslacht, kleur of godsdienst. ​

Standaard Muide wil een club zijn waar iedere speler, ouder, senior, vrijwilliger en medewerker zich thuisvoelt.

Video's (alles zien)

Voetbal verbindt!Help ons sterker te worden in verbinding! https://acties.streekfondsoostvlaanderen.be/project/35882Je h...
TOP OF THE LEAGUE 🥇
Het nieuwe schooljaar is ondertussen weer bezig. Kan jouw kind wat extra begeleiding gebruiken of is het gewoon plezante...
Deze goal werd mede mogelijk gemaakt door onze partner Amo Sport 💣💥
Standaard Muide zkt. heldinnen
Steun Standaard Muide op Black Friday
Steun ons via Trooper!
Dit jaar organiseren we geen spelersvoorstelling in onze kantine. Maar dat wil niet zeggen dat we niet uitkijken naar vo...
Dit jaar organiseren we geen spelersvoorstelling in onze kantine. Maar dat wil niet zeggen dat we niet uitkijken naar vo...
Dit jaar organiseren we geen spelersvoorstelling in onze kantine. Maar dat wil niet zeggen dat we niet uitkijken naar vo...

Plaats

Telefoon

Adres


Galvestonstraat 37
Ghent
9000

Openingstijden

Maandag 17:00 - 21:00
Dinsdag 17:00 - 21:00
Woensdag 14:00 - 22:00
Donderdag 17:00 - 22:00
Vrijdag 17:00 - 23:00
Zaterdag 08:00 - 00:00
Zondag 08:00 - 13:00

Andere Amateursportteam in Ghent (alles zien)
Belgische PT Cruiser-club Belgische PT Cruiser-club
Ghent, 9000

Club of PT Cruiser owners

Ghent Goblins Ghent Goblins
Zuiderlaan 5
Ghent, 9000

Ghent Goblins, de mannenploeg van Ghent Lacrosse, de Gentse & Belgische Lacrosse Club

FC Esperadora FC Esperadora
Ghent

FC Esperadora is een minivoetbalploeg van 'jonge dertigers' die zich elke week van het seizoen uitle

Squashclub Matchpoint Squashclub Matchpoint
Coupure Links 625
Ghent, 9000

Matchpoint is een squashclub met als thuisbasis Stadium Coupure in Gent. Als lid van Matchpoint kan

Disco Duro Gent - Frisbee is fun Disco Duro Gent - Frisbee is fun
Dracenastraat 8
Ghent, 9000

Disco Duro Gent is a ultimate frisbee club which aims for fun on the field. New members are welcome,

WTC Zwijnaardse Trappers WTC Zwijnaardse Trappers
Dorpstraat 31
Ghent, 9052

Onze club werd in 1973 opgericht. De eerste kilometers werden gereden in maart 1974. Tot 1995 was ca

KAA GENT U16 KAA GENT U16
Ghent

GO-GO Gent Roller Derby GO-GO Gent Roller Derby
Ghent

GO-GO Gent Roller Derby is Belgium’s first roller derby team and full WFTDA member league. Want to

MVC Concrete United MVC Concrete United
Ghent, 9000

Volg langs deze weg alle nieuwtjes, uitslagen, standen, topschutters, ... van uw favoriete minivoetb

TRI UNIC TRI UNIC
Drongenplein 1
Ghent, 9031

Een triatlon club opgericht voor vrienden, door vrienden en met de onvoorwaardelijke steun van de Ho

Treety mirackl.es - CKL Treety mirackl.es - CKL
Tolhuislaan 77
Ghent, 9000

"de miraklès"

SIPIRO Rope Skipping Club SIPIRO Rope Skipping Club
Meersstraat 131b
Ghent, 9000

SIPIRO is een dynamische Rope Skipping Club in Gent. Wij zijn een club die zowel recreatief als comp